Kelkit’te Öğrenciler Fidan Dikdi
07/11/2018
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Kelkit’te Öğrenciler Fidan Dikdi

GümüÅŸhane’nin Kelkit ilçesinde 19 bin 550 ilk ve ortaöÄŸretim öÄŸrencisi adına fidan dikimi gerçekleÅŸtirildi.

Orman Genel MüdürlüÄŸü ile Milli EÄŸitim Bakanlığı arasında “Fidanlar Fidanlarla Büyüyor AÄŸaçlandırma Protokolü” gereÄŸi 81 ilde kurulması hedeflenen “Birlikte Büyüyoruz Ormanları” Kelkit’te oluÅŸturuldu.

Vali Vekili Ali Arıkan, Kelkit Kaymakamı Aziz Onur Aydın, Kelkit Belediye BaÅŸkanı Ünal Yılmaz, GümüÅŸhane Orman Ä°ÅŸletme Müdürü Tuncay Dinç, siyasi ve mülki erkan ile öÄŸrencilerin katıldığı törende çam fidanları toprakla buluÅŸturuldu.

Orman Ä°ÅŸletme Müdürü Tuncay Dinç, “Daha yeÅŸil bir Türkiye için Kelkit ilçesinde 5 bin 222 ve GümüÅŸhane ilinde öÄŸrenim gören 19 bin 550 ilk ve ortaöÄŸretim öÄŸrencisi adına bugün burada fidanları toprakla buluÅŸturduk. Bugün toprakla buluÅŸturduÄŸumuz fidanlarımız öÄŸrencilerimiz eÄŸitim ve öÄŸrenimini tamamlayıp ülke ve millet için güzel ve hayırlı görevler yaparken fidanlar da onlarla büyüyerek ömür boyunca burada yeÅŸerecek. Bugün burada Birlikte Büyüyoruz Ormanları kuruluÅŸuna katılan ve emeÄŸi geçen herkes teÅŸekkür ediyor, çalışmaların vatana millete hayırlı olmasını diliyorum” dedi.