Sarp Sınır Kapısı'ndan 2018 Yılında 6 Milyon Yolcu Giriş Çıkış Yaptı
11/11/2018
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Sarp Sınır Kapısı'ndan 2018 Yılında 6 Milyon Yolcu Giriş Çıkış Yaptı

Artvin Valisi Yılmaz Doruk “2018’in 10 aylık döneminde Sarp Sınır Kapısından 6 milyon yolcu giriÅŸ çıkış yaptı. Kapıda devam eden inÅŸaata raÄŸmen yolcu ve araç geçiÅŸlerinde hiçbir aksaklık yaÅŸanmıyor. Kapı yüzde yüz kapasite ile çalışır durumdadır. “Yap-iÅŸlet- devret” modeli çerçevesinde Türkiye Odalar Ve Borsalar BirliÄŸince Sarp Sınır Kapsısı fiziki alanı yenile çalışmaları aralıksız devam ediyor.” dedi.

-Türkiye’nin en prestij projelerinden birisi haline gelecek-

Sarp Sınır Kapısının Türkiye’nin kara sınır kapıları arasında yolcu trafiÄŸi bakımından ilk sırada yer aldığını belirten Doruk, kapının modernizasyonu tamamlandığında Türkiye’nin en prestijli kapılarından birisi olacağına inandığını söyledi. 

-Gümrük sahası 46 bin metre karelik alana sahip olacak-

Mevcut gümrük sahasının 36 bin 191 metrekarelik alana sahip olduÄŸunu anımsatan Vali Doruk, “Kapıda sürdürülen yenileme çalışmalarıyla birlikte sınır kapımız 46 bin 336 metre karelik alana kavuÅŸacak.  Yeni proje ile 20 yolcu giriÅŸ çıkış peron sayısı, araç peron sayısı ise 12’ye çıkacak. Ayrıca yolcu koridorlarında yürüyen merdiven ve yürüyen yol yapılıyor. Araç iÅŸlemi yapacak polis, tescil, muayene kantar ve vezne personeli tek noktada toplanmıştır. Gümrük sahası ve hizmet binalarının yapımına devam ediliyor. Dolayısıyla kapıdaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra yolcu trafiÄŸi daha etkin ve saÄŸlıklı bir ÅŸekilde sürdürülecektir.” dedi.

Bakan Çataklı’nın ziyaret ve incelemelerine Vali Doruk’un yanı sıra, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Göç Ä°daresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, Artvin Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, Ä°l Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, KemalpaÅŸa Kaymakamı ve Sarp Mülki Ä°dare Amiri Mehmet Kemal Akpınar, Türkiye’nin Batum BaÅŸkonsolosu Makbule Koçak, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Osman Göllüce, Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve Ä°stihbarat Müdürü Tahir Demir ile Gümrük Müdürü Mehmet Keske eÅŸlik etti.