GÜDAK ÜYELERİ RENK CÜMBÜŞÜNDE YÜRÜDÜLER
12/11/2018
murat
0 yorum
PAYLAÅž

GÜDAK ÜYELERİ RENK CÜMBÜŞÜNDE YÜRÜDÜLER

GümüÅŸhane DaÄŸcılık ve DoÄŸa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, sonbaharın renklerinin en güzel örneklerinin izlendiÄŸi Kürtün Örümcek Ormanlarına rekor katılımcıyla doÄŸa yürüyüÅŸü düzenledi.

Sporcular Kürtün ilçesi sınırlarında yer alan, Avrupa ve Kafkaslar'ın en yüksek ve en geniÅŸ çaplı köknar ve ladin aÄŸaçlarının bulunduÄŸu ve Türkiye'nin önemli 'karışık' ormanlarından biri sayılan 'Canlı AÄŸaç Müzesi' Örümcek Ormanlarında sonbahar mevsiminin eÅŸsiz güzelliklerini görme fırsatı buldu.

Toplam 38 sporcunun katıldığı etkinlik YeÅŸilköy köyünde bulunan ÇaÄŸlayandibi Åželalesi Tabiat Parkından baÅŸladı. Burada mevsim nedeniyle dökülen yaprakların üzerinden yürüyen sporcular ÅŸelale önünde hatıra fotoÄŸrafı çektirdikten sonra 61,5 metrelik boyuyla Avrupa ve Kafkaslar'ın en yüksek ve en geniÅŸ çaplı köknar ve ladin aÄŸaçlarının bulunduÄŸu anıt aÄŸaçlar bölgesine ulaÅŸtı.

Burada bir süre dinlendikten sonra yolu takip ederek Çıkrıkdüzü yaylasına ulaÅŸan sporcular 12 kilometrelik parkuru 5,5 saatte tamamlayarak burada kendilerini bekleyen araçlara binerek yürüyüÅŸü tamamladı.

GümüÅŸhane'de paylaÅŸmanın ve yardımlaÅŸmanın en güzel örneklerinin yaÅŸandığı doÄŸa yürüyüÅŸlerini yıllardan beri sürdürdüklerini kaydeden GÜDAK BaÅŸkanı Mustafa Akbulut, düzenli olarak her yıl sonbahar mevsiminde Örümcek Ormanlarındaki renk cümbüÅŸünü görmek, hazan mevsiminin tüm güzelliklerini yaÅŸamak için bölgeye yürüyüÅŸ düzenlediklerini hatırlattı.

Kulüp olarak iki haftada bir gerçekleÅŸtirdikleri doÄŸa yürüyüÅŸü ve kamp etkinlikleriyle GümüÅŸhane coÄŸrafyasını adım adım yürümeye devam ettiklerini dile getiren Akbulut, son dönemde akademisyenlerden doktorlara, öÄŸrencilerden kamu görevlilerine kadar toplumun her kesiminden etkinliklerine yoÄŸun ilgi olduÄŸunu belirtti.

Örümcek ormanları yürüyüÅŸüne rekor sayıda katılım olmasının kendilerini sevindirdiÄŸini ifade eden Akbulut, "Åžehrimizin güzelliklerinden birisi olan Örümcek ormanlarına düzenlediÄŸimiz program rekor katılımlı etkinliklerimizden birisi oldu. Sonbaharın son günleri olmasına raÄŸmen bölgede renkler çok güzeldi. Parkur dik ve yorucuydu ama sporcu arkadaÅŸlarımız zorlanmadan yürüyüÅŸümüzü tamamladı. Son dönemde üniversitemizin akademik camiasından katılımcı sayımız artmaya baÅŸladı. Bu da bizi sevindiren önemli bir ayrıntı. Özellikle Örümcek ormanlarının tanıtımı da son dönemde iyi yapılmaya baÅŸlandı. Bu tanıtım ÅŸehrimizin de tanıtımı demektir. Bizim de amacımız zaten bu. Biz de bu tanıtıma katkı saÄŸlıyorsak mutlu oluyoruz" diye konuÅŸtu.