Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı
15/11/2018
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı

Trabzon için ASK ile çıktığımız yolda, bu gün yeni bir baÅŸlangıcın heyecanını, sizlerle paylaÅŸmak benim için büyük bir onur.
DoÄŸduÄŸum, yaÅŸadığım, vazgeçilmez bir sevda ile baÄŸlandığım ÅŸehrim, Trabzon’um için, yereldeki en önemli hizmet makamı olan BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı olarak hizmete talip olduÄŸumu ifade etmek üzere buradayım.
17 yıl önce baÅŸlayan kutlu yürüyüÅŸte, AK Parti ailesinin bir ferdi olarak, hiçbir zaman nefis siyaseti yapmadan, “ben deÄŸil biz” anlayışıyla, hemen hemen her kademede her daim Trabzon’un gücüne inanarak yürümüÅŸ olan bir kardeÅŸinizim.
Ben onurların en büyüÄŸünü, ÅŸehrimi Ankara’da temsil etmenin gururunu yaÅŸadım. Siz aziz hemÅŸerilerimin verdiÄŸi vekâletle 25. ve 26. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili olarak, büyük bir onur ve gururla Trabzon’umuzu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil ettim. Ankara’da görev yaptığım üç yıl, ülkemizin en zorlu süreçlerinden birini yaÅŸadığı bir dönemdi. Üç Genel BaÅŸkan ile çalıştığımız, iki seçim, bir referandum ve 15 Temmuz hain darbe giriÅŸiminin yaÅŸandığı, ülkemizin büyük badireler atlattığı bu dönemde, Sn. bakanımız ve vekillerimizle birlikte Trabzon adına söz verdiÄŸimiz projeleri azami gayret ve hassasiyetle takip ettim. Her daim ana önceliÄŸim Trabzon oldu. Bunun için kesintisiz her hafta Trabzon’da programlar yaptım, her daim teÅŸkilatımız ve hemÅŸerilerimle bir arada oldum.
Nasıl daha önce çalıştığım sivil toplum kuruluÅŸlarında ve iÅŸ yaÅŸamımda elde ettiÄŸim tecrübeyi, Mecliste sizler adına hizmet etmek için kullandıysam, Milletvekili olarak görev yaptığım üç yıl içerisinde elde ettiÄŸim kazanımlarım ve tecrübelerimi, sevgim, enerjim, coÅŸkum ve heyecanım ile birlikte, bu ÅŸehrin insanına yaÅŸanabilir ve huzurlu bir ÅŸehir oluÅŸturmak için kullanmaya talibim.
Bir ÅŸehri anlamak için o ÅŸehri içerden, dışardan, uzaktan ve yakından solumak gerekir. Trabzon, her aldığım ve verdiÄŸim nefeste, her daim benimle olan, varlığını genlerimde hissettiÄŸim, sevda ile baÄŸlandığım bir ÅŸehir.
Bu özel ÅŸehir, hepimizin. Ben de bir anne ÅŸefkatiyle, samimiyetle, sevgiyle, merhametle bu ÅŸehirde, adalet, hakkaniyet, hoÅŸgörü ve empatinin egemen olduÄŸu ortak aklı hep birlikte kullanacağımız, huzurla yaÅŸayacağımız bir ÅŸehir için, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığına adayım.
Trabzon’un genlerinde olan giriÅŸimciliÄŸi, liderliÄŸi, cesareti, mertliÄŸi öne çıkaran ve teÅŸvik eden, erdemli insan yetiÅŸtirmeye zemin hazırlayan, sanata, spora, kültüre, eÄŸitime yatırım yapan bir belediyecilik anlayışını egemen kılmak için buradayım.
Sizler bana “Trabzon’un AyÅŸe’si” dediniz. Åžehrimizin ve hemÅŸerilerimizin sorunları için yorulmadan emek sarf ederken, her daim yüreÄŸimde hissettiÄŸim duam oldunuz.
Ben de bu gün, kendimi ev sahibi olarak gördüÄŸüm partimde, yaÅŸadığım, sevdiÄŸim, kendimi ait hissettiÄŸim ÅŸehrime hizmet etmek, gözünüze ve gönlünüze hitap edecek, yaÅŸamaktan keyif alacağınız bir ÅŸehir için, Trabzon’umuz için “Ben Varım, Hizmete hazırım” diyorum.

 

AyÅŸe Åžule KöseoÄŸlu Kimdir 
DoÄŸum Yeri ve Tarihi 
Çaykara nüfusuna kayıtlı olup 1 Eylül 1969 Maçka doÄŸumludur
Medeni hali Evlilik 
Prof. Dr. Mustafa KöseoÄŸlu ile evli olan AyÅŸe Sula KöseoÄŸlu Beyza ve Zeynep isminde iki kız çocuÄŸu annesi.
MesleÄŸi 
Avukat, Siyasetçi 
EÄŸitimi
AyÅŸe Sula KöseoÄŸlu, Trabzon KurtuluÅŸ Ä°lkokulu'nda ilköÄŸrenimini tamamladıktan sonra Akçaabat Ä°mam Hatip Lisesi'ni bitirdi ve Ä°stanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Halen Ä°stanbul üniversitesi AUZEF Sosyoloji Bölümü öÄŸrencisidir.
Kariyeri
1992 ve 1993 yılları arasında avukatlık stajını tamamladı. 1994 yılında Trabzon'un ilk yerel televizyonu olan GökkuÅŸağı TV’nin Kurucu Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. 1994 -2015 yılları arasında Trabzon'da ortağı olduÄŸu hukuk bürosunda milletvekili seçildiÄŸi döneme kasar serbest avukat olarak çalıştı. Bunun yanı sıra, 2011 yılından bu yana saÄŸlık alanında faaliyet gösteren iki saÄŸlık ÅŸirketinde ortaklık ve birinde yöneticilik yapmaktadır.
Siyasi çalışmaları
Siyasi yaÅŸamına AK Parti'de baÅŸlayan KöseoÄŸlu, 2003 ve 2004 yılları arasında, AK Parti Trabzon il yöneticiliÄŸi yaptı. 2007 Milletvekili seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. 2008 ve 2009 yılları arasında yerel yönetimlerden sorumlu AK Parti Trabzon il baÅŸkan yardımcılığı görevini yürüttü. 2011 Milletvekili seçimlerinde yine AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Nisan 2010'da Emine ErdoÄŸan öncülüÄŸünde Avrupa Parlamentosu'nda Türk kadınını temsil eden 200 kiÅŸilik heyette yer aldı. 
AyÅŸe Sula KöseoÄŸlu, 25 ve 26. Dönemde Trabzon Milletvekili olarak TBMM’nde Trabzon’u ve DoÄŸu Karadeniz Bölgesinin tek kadın vekili olarak bölgeyi temsil etti. 2016 yılında AK Parti MKYK üyeliÄŸi görevinde bulundu. 2017 yılında AK Parti Van ve Hakkari Koordinatörü olarak DoÄŸu’da görev yaptı. TBMM’nde 3 yıl Kadın erkek Fırsat EÅŸitliÄŸi Komisyon üyeliÄŸi ve Türkiye Fas Parlementolar arası Dostluk Grubu BaÅŸkanı olarak görev yaptı.

Sivil toplum çalışmaları
Sivil toplum alanındaki çalışmalara büyük önem veren AyÅŸe Sula KöseoÄŸlu, uzun yıllardır pek çok sivil toplum kuruluÅŸunda çeÅŸitli kademelerde yer aldı. 
MÜSÄ°AD Trabzon ÅŸubesi kurucusu ve Türkiye’deki ilk kadın yöneticisi
Mazlum-Der Trabzon ÅŸubesi kurucusu ve Türkiye’deki ilk kadın yöneticisi
Aktif Hukukçular derneÄŸi kurucu üyesi ve bir dönem baÅŸkan yardımcısı
Trabzon İmam Hatip Mezunları derneği başkan yardımcısı
Maçkalılar DerneÄŸi baÅŸkan yardımcısı
Trabzonspor Kadın Komisyonu yöneticisi ve Trabzonspor kulübü üyesi
Çaykaralılar DerneÄŸi üyesi
Ä°nsan Hakları DerneÄŸi Trabzon ÅŸubesi üyesi
Tüm Kadınlar DerneÄŸi üyesi
Tüketici Koruma DerneÄŸi üyesi
AK Parti adına Ä°nsan Hakları Ä°l Kurulu üyeliÄŸi
KADEM üyeliÄŸi