Ehliyetsiz Araç Kulladı Diye Ceza Kesildi Denildi Gerçek Meydana Çıktı
30/11/2018
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Ehliyetsiz Araç Kulladı Diye Ceza Kesildi Denildi Gerçek Meydana Çıktı

Ä°stanbul Balat'ta trafik polisleri tarafından ehliyeti olmadığı için ceza yazıldığı ve buna tepki göstererek bağırdığı belirtilen öÄŸretmenin, ehliyetinin kırık olduÄŸu gerekçesiyle ceza yazılmasına tepki gösterdiÄŸi ortaya çıktı.

Polisler tarafından çekilerek sosyal medyadan yayınlanan görüntülerdeki kadının, Ä°stanbul'da bir vakıf üniversitesinde öÄŸretim üyesi olarak görev yapan Dr. Özlem Atan Tarlacı olduÄŸu öÄŸrenildi. Dr. Tarlacı'nın bir öÄŸrencisi, EkÅŸi Sözlük'te açıklama yaparak, olayın içyüzünün yansıtıldığı gibi olmadığını belirtti.

Dr. Özlem Atan Tarlacı'nın öÄŸrencisi, yaptığı açıklamada, Tarlacı'nın gerek derslerde, gerekse ders dışında son derece sakin ve anlayışlı olduÄŸunu belirterek, olayın iç yüzünü paylaÅŸtı.

Dr. Tarlacı'yı telefonla arayarak bilgi aldığını aktaran öÄŸrencisi ÅŸu açıklamayı yaptı:

"Olay tahmin ettiÄŸim gibi kamuoyuna yansıtılandan çok farklı ÅŸekilde bizzat hoca tarafından anlatıldı, ÅŸu an kendisi savcılıkta, kendisinin söylediklerini sözlükte duyuracağımı belirttiÄŸim ve kabul ettiÄŸi için burada paylaşıyorum, sizlerden ricam Twitter ve diÄŸer sosyal medya uygulamalarında kendisine gerekilen desteÄŸi vermenizdir, çok kliÅŸe olacak biliyorum ama bu olayı sizin bir yakınınızın yaÅŸamaması sadece tesadüftür.

Özlem Hoca konuÅŸmamızda olayı ÅŸu ÅŸekilde anlattı:

"Üniversitede gerçekleÅŸen önemli bir toplantıya yetiÅŸmek üzere aracımı sürüyordum, bu esnada trafik polisi durmamı istedi, ehliyet ve ruhsatı kendilerine verdiÄŸimde ehliyetimin kırık olduÄŸunu öne sürerek bu ehliyeti kabul etmeyeceklerini bildirdiler, kendilerine ehliyetimin olduÄŸunu ve ehliyetsiz araba kullanmaktan ceza veremeyeceklerini söyledim, önemli bir toplantıya yetiÅŸmek durumunda olduÄŸumu belirttim, kendileri bana herhangi bir ÅŸey söylemeden uzun bir süre beklettiler, kendimi tanıtarak sizin gibi bir çok polis öÄŸrencim var bana saygıda kusur etmezler, ben sizleri onlardan ayırmıyorum dedim, o sırada polis 'bana ne öÄŸretmensen, hocaysan' dedi ve ehliyetim olmasına raÄŸmen ehliyetsiz araba kullanmaktan ceza kesti, uzlaÅŸmacı bir tavırla memur olduÄŸunu sabit bir gelire sahip olduÄŸumu bu cezanın hem ağır hem de lüzumsuz olduÄŸunu söyledim diÄŸer polis cebinden çıkardığı telefonla beni videoya kaydetmeye baÅŸlayınca sinir krizi geçirdim, ben de polis memurlarının ve polis arabasının fotoÄŸraflarını çektim, toplantıya gitmek üzere yola koyuldum aradan 1 ay geçtikten sonra video görüntülerinin basına servis edildiÄŸini üzülerek öÄŸrendim, hukuki olarak sürecin takipçisi olacağım."