Vali Pehlivan Genç Çiftçi Projesinde Destek Alan Çiftcileri Ziyaret Etti
22/12/2018
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Vali Pehlivan Genç Çiftçi Projesinde Destek Alan Çiftcileri Ziyaret Etti

Vali Pehlivan, "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında aldıkları hibe desteÄŸiyle iÅŸletme kuran çiftçileri ziyaret etti.

Demirözü ilçesine baÄŸlı Kalecik köyünde, Tarım ve Orman Ä°l MüdürlüÄŸü ile DoÄŸu Karadeniz Projesi Bölge Kalkındırma Ä°daresi BaÅŸkanlığı (DOKAP) iÅŸ birliÄŸiyle kurulan solucan gübresi üretim tesisini gezen Vali Pehlivan, ilgililerden bilgi aldı.

Aynı köyde Genç Çiftçi Projesi ile kurulan Gezgin Tavukçuluk Tesisinde de incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, yaptığı açıklamada, organik tarımsal üretim açısından Bayburt'un önemli bir yere sahip olduÄŸunu belirtti.

Pehlivan, organik tarımsal üretimin birçok ayağı olduÄŸunu, bunlardan birinin de gübre olduÄŸunu ifade ederek, "DOKAP ile Ä°l Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü iÅŸ birliÄŸiyle 5 üreticimizi kapsayan bir proje geliÅŸtirdik. Bu üreticilerimize proje başı 30 bin lira olmak üzere toplamda 150 bin lira destek saÄŸlandı. Bu tesislerimizin kurulumu da gerçekleÅŸtirildi." dedi. Genç Çiftçi Projesi ile yeni iÅŸletme kuran üreticilere yine proje kapsamında "Kırmızı Kaliforniya Solucanı" olarak bilinen 100'er bin solucan verildiÄŸini anlatan Pehlivan, "Bu gübre birim alandaki verimliliÄŸi arttıracak. Kimyasal gübreden organik gübreye geçilmiÅŸ olacak. Yine hem tarla bitkilerinde hem sera bitkilerinde hem çiçekli süs bitkilerinde ve dekoratif amaçlı bitkilerin üretiminde bu gübreler çok tercih ediliyor. OlabildiÄŸince organik üretime yönelen bir il olarak bu konuyu teÅŸvik ediyoruz." diye konuÅŸtu. 

Pehlivan, Tarım ve Orman Bakanlığınca finanse edilen Genç Çiftçi Projesi'nden Bayburt'un da olabildiÄŸince yararlanma gayreti içerisinde olduÄŸunu vurgulayarak, ÅŸunları kaydetti: "Ä°limizde 2016-2018 yılları içinde 340 genç çiftçimizi bu projeden faydalandırdık. Toplamda da 10,2 milyon lira hibe desteÄŸi saÄŸlandı. Bu kaynaklarla da bin 199 büyükbaÅŸ, 2 bin 598 küçükbaÅŸ, 2 bin 596 arılı kovan ve 960 da tavuk desteÄŸi saÄŸlandı. Ben bütün Genç Çiftçi Projesi'nden yararlanan çiftçilerimize bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. Ä°nÅŸallah devletimiz tarafından saÄŸlanan bu destekler en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendirilir ve bu rakamlar artarak devam eder. Böylece hem çiftçilerimizin ekonomileri hem ilimizin ekonomisi hem de ülkemizin ekonomisine katkı saÄŸlanmış olur" dedi.