Giresun’da Silah Kaçakcılığı Operasyonu:22 Gözaltı
05/01/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Giresun’da Silah Kaçakcılığı Operasyonu:22 Gözaltı

Giresun  Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) MüdürlüÄŸü tarafından silah kaçakçılık ve tefecilik suçlarına yönelik yapılan operasyonlarda 22 kiÅŸi gözaltına alınırken çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Alınan bilgilere göre,Giresun Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü KOM Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri silah kaçakçılığı ve tefecilik yapan ÅŸahısları takibe aldı. Yapılan operasyonlarda;11 adet ruhsatsız tabanca,11 adet ÅŸarjör, 82 adet tabanca fiÅŸeÄŸi, 5 adet tabanca parçası,1 adet ruhsatsız av tüfeÄŸi, 54 adet av tüfeÄŸi fiÅŸeÄŸi elde edildi. EÅŸ zamanlı gerçekleÅŸtirilen operasyon ile ikisi tefecilik suçundan olmak üzere Giresun'da 19, Ankara'da bir, Bursa'da bir ve Ordu'da bir ÅŸahıs olmak üzere toplam 22 ÅŸahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan ÅŸüphelilerin ev ve iÅŸyerlerinde yapılan aramalarda ise 7 adet ruhsatsız tabanca,1 adet kumanda ÅŸeklinde suikast tabancası, 5 adet av tüfeÄŸi, 1 adet kuru sıkı tabanca, 21 adet tabanca ÅŸarjörü, 2 adet av tüfeÄŸi ÅŸarjörü, 310 adet tabanca fiÅŸeÄŸi, 100 adet yivli tüfek G 3 fiÅŸeÄŸi, 154 adet av tüfeÄŸi fiÅŸeÄŸi, 21 adet tabanca parçası, 21 adet boÅŸ kovan, 1 adet kılıç,1 adet sallama tabir edilen kesici alet, 3 adet kama tabir edilen kesici alet, 1 kutu 16'lı havai fiÅŸek, 2 adet polis jopu elde edildi.

Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸüne götürülen ÅŸahıslardan iÅŸlemleri tamamlanan üç kiÅŸi serbest bırakıldı. Silah Kaçakçılığı Yapmak suçundan gözaltına alınan 17 kiÅŸi ile tefecilik suçundan gözaltına alınan iki kiÅŸi Giresun Adliyesine getirildi. Adliyeye getirilen ÅŸahıslardan; 5'i Cumhuriyet BaÅŸsavcılığından serbest bırakılmış,9 ÅŸahıs Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakıldı, 5 ÅŸahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Yapılan operasyonda firari olarak aranan bir ÅŸahıs hakkında yakalama emri çıkartıldı.