Artvin’de Ağaç Konduya Yoğun İlgi
07/01/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Artvin’de Ağaç Konduya Yoğun İlgi

Artvin'in Arhavi ilçesinde, arıcı Musa Can (56), Mençuna ÅŸelalesine giden yol üzerindeki aÄŸacın gövdesine ziyaretçilerin "AÄŸaç Kondu" adını verdikleri ahÅŸap ev yaptı. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken ve yerden 5 metre yükselikte olan eve merdivenle ulaşılabiliniyor.

Arhavi ilçesi Kamilet Vadisi'nde arıcılıkla geçimini saÄŸlayan Musa Can, bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin uÄŸrak yeri Mençuna Åželalesi yolu üzerindeki gürgen aÄŸacının gövdesine, 16 metrekarelik ahÅŸap ev yaptı. Yerden 5 metre yükseklikte bulunan ve merdivenle ulaşılabilen ev, 15 bin liraya mal oldu. Ev, ÅŸelaleyi görmek için bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Ziyaretçiler, fotoÄŸrafladığı evi, sosyal medya hesaplarından 'aÄŸaç kondu' notuyla paylaşıyor.

Musa Can,Çok eskilerden böyle aÄŸaç evimiz vardı. Bu evi de bundan esinlenerek yaptım. Bu sayede anılarımı da bu evle yad etmiÅŸ olacağım. Henüz tam olarak bitmedi. Zaman buldukça uÄŸraşıp bu hale getirdim. Yaz döneminde inÅŸallah bitecek. Burada ben de vakit geçireceÄŸim. Çok ilgi görüyor. Gelenler beÄŸeniyor. Ä°steyenlere kiralayabilirim. Herkesi bu muhteÅŸem doÄŸayı ziyaret etmeye bekleriz" dedi.