Trabzon Valisi Ustaoğlu’nun Gasteciler Günü Mesajı
09/01/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Trabzon Valisi Ustaoğlu’nun Gasteciler Günü Mesajı

Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu’nun “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” mesajı. 

“Çağımızın faal mesleklerinden biri olan gazetecilik, halkın doÄŸru haber alma ve bilgi edinme hakkını, dürüst bir ÅŸekilde ifa ederek son derece mühim bir vazifeyi yerine getirmektedir. Ä°çinde bulunduÄŸumuz iletiÅŸim çağında, kitle iletiÅŸim araçlarının hayatımızın her alanına sirayet ettiÄŸi düÅŸünüldüÄŸünde, gazetecilik mesleÄŸinin ne ölçüde meÅŸakkatli bir meslek olduÄŸu anlaşılmaktadır. Tüm bu zorluklara raÄŸmen vazifesini yine de fedakârca icra eden gazetecileri tebrik eder ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi duygularımla kutlarım.

DoÄŸru, prensipli ve objektif görev anlayışı ile kamuoyunu ülke ve dünya realitesiyle buluÅŸturan basın, toplumu bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye, araÅŸtırmaya ve doÄŸru neticeler elde etmeye yönlendirmektedir. 

Görevini yaparken hukukun evrensel standartlarından sapmaması, meslek ahlakına riayet etmesi, kiÅŸi haklarına, özel hayata özen göstermesi, devletimizin ve milletimizin yüce menfaatlerini gözeterek yayın yapması, gazeteciliÄŸin en önemli mesuliyetlerindendir.

Basın mensuplarımızın rahat çalışma koÅŸullarına sahip, emeÄŸinin hakkını tam olarak alabildiÄŸi, kendini geliÅŸtirebildiÄŸi bir basın ortamına kavuÅŸmaları dileÄŸiyle bu iÅŸe emek ve gönül veren tüm kıymetli medya çalışanlarımızın Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevi başında hayatlarını kaybeden gazetecileri rahmetle anıyor; tüm basın çalışanlarına saÄŸlık, mutluluk ve baÅŸarılar diliyorum.”