Trabzon Valisi Ustaoğlu Muhtarlar İle Uyuşturucu İle Mücadeleyi Konuştu
10/01/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Trabzon Valisi Ustaoğlu Muhtarlar İle Uyuşturucu İle Mücadeleyi Konuştu

Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu, muhtarlarla bir araya gelerek uyuÅŸturucu ile mücadele konusunda bilgilendirme yaptı.

Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu, KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleÅŸtirilen toplantıda, il genelindeki tüm mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarları uyuÅŸturucu ile mücadele konusunda bilgilendiren UstaoÄŸlu, muhtarlara bu konuda büyük bir sorumluluk sahibi olduÄŸunu vurguladı.

Vali UstaoÄŸlu, uyuÅŸturucunun insan saÄŸlığı kadar milli ekonomimize de çok ciddi zararlar verdiÄŸini hatırlatarak "Ülkemiz coÄŸrafi konumu itibariyle genç nüfusun yoÄŸunluÄŸu itibariyle uyuÅŸturucudan en fazla etkilenen ülkelerin başında geliyor. Bir yerde hedef olarak bizim ülkemiz belirleniyor. DiÄŸer taraftan da coÄŸrafi konumu itibariyle de geçiÅŸ güzergahı olarak kullanılmaya çalışılıyor. Gerek Asya'da üretilen ve Avrupa'ya transfer edilen uyuÅŸturucu kaçakçılığında, gerekse Avrupa'da üretilip Asya'ya sevkiyatı yapılan sentetik uyuÅŸturucular ülkemiz üzerinden transfer edilmeye çalışılıyor" dedi.

UyuÅŸturucunun terörden hiç bir farkı olmadığını belirten UstaoÄŸlu, "Terör devletimizin ve milletimizin bakasını tehdit eden unsurların başında geliyor. UyuÅŸturucu da terörü beslemekle ülkemizi tehdit etmektedir. Toplum olarak bu uyuÅŸturucu terörüne karşı elbirliÄŸi ile mücadele etmek bizim temel görevlerimizin başında geliyor. Avrupa ülkelerine baktığımızda uyuÅŸturucu kullanma yaÅŸanın 12'ye kadar indiÄŸini görüyoruz. Bu veri korkunçtur. Bir milletin geleceÄŸi olan genç beyinlerin uyuÅŸturucu batağına saplanması kadar tehlikeli bir durum yok. Ülkemizin geleceÄŸini teslim edeceÄŸimizin gençlerimizin bu anlamda hedefte olması üzücüdür. Bu durum ülkemiz açısından da endiÅŸe verici hale gelmektedir. Toplumumuzun her kesimini tehdit eden büyük sorunla karşı karşıyayız. Ülkemizi de uyuÅŸturucudan ölen kiÅŸi sayısının her yıl arttığını belirtmek isterim. UyuÅŸturucuya baÅŸlama oranı yüzde 49 ile arkadaÅŸ etkisinin en yüksek oranda olduÄŸunu görebiliyoruz. UyuÅŸturucudan ölenlerin orana yüzde 54'ü, 25 ile 29 yaÅŸ grubu olması ise anlamlı. Bu konuda üzerimize çok ciddi görevler düÅŸmektedir" ifadelerini kullandı.

Bu mücadelede muhtar arkadaÅŸlara çok ciddi görevler düÅŸtüÄŸünü belirten Vali UstaoÄŸlu, "CumhurbaÅŸkanımız sizlere çok kıymet veriyor. Muhtarlarımız, devletimizin ülkemizin en ücra köÅŸesinde yaÅŸayan vatandaÅŸlarımıza ulaÅŸmamızı saÄŸlayan aracılarımızsınız. Almış olduÄŸunuz sorumluÄŸun gereÄŸi olarak sadece bugün gündemimizi oluÅŸturan uyuÅŸturucu ile mücadele ile deÄŸil onun yanında kimsesiz, çare arayan vatandaÅŸlarımız olmak, özellikle bu kış ÅŸartlarında bu soÄŸuk iklimde bir vatandaşımızın evinde sobası tütmüyorsa, bir vatandaşımız evinde ekmeÄŸinden yoksunsa burada bir numaralı sorumlu benim. Sonra da sizlersiniz" diye konuÅŸtu.

Vali UstaoÄŸlu'nun konuÅŸmasının ardından Trabzon Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Narkotik Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸünde göreve Komiser Yardımcısı Hacı Hamza HacıoÄŸlu, uyuÅŸturucu ile mücadele konusunda muhtarlara sunum yaptı.