Ahşap Oyma Kursuna Ev Hanımlarından Yoğun İlgi
21/01/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Ahşap Oyma Kursuna Ev Hanımlarından Yoğun İlgi

Artvin'in Hopa ilçesinde, Halk EÄŸitim Merkezi MüdürlüÄŸünce açılan ahÅŸap oyma kursuna ev hanımlarından yoÄŸun ilgi.AhÅŸap oyma kursunda 15 ev hanımına eÄŸitim veriliyor.

Kurs öÄŸretmeni Mecit ÇeliktaÅŸ“Sanata ilgi duyan herkes bu kursa katılabilir. Bölgemize özgü camilerimizde, eski konaklarımızda kullanılan oyma iÅŸçiliÄŸini derleyerek kursiyerlerimize uygulamalı olarak öÄŸretiyoruz. Kendi yorumlarımızı da ekleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Kursiyerlerden Gülper Koyuncu "AhÅŸaba dokunmak ve ona ÅŸekil vermek çok güzel bir duygu. Oyma yaparak elde ettiÄŸimiz eserlerimizi gördükçe mesleÄŸi daha çok sevmeye baÅŸladım. Kursumuz çok zevkli geçiyor. Hem boÅŸ zamanlarımı deÄŸerlendiriyorum hem de çocukluÄŸumdan beri çok istediÄŸim ahÅŸap oyma sanatını öÄŸrenmenin mutluluÄŸunu yaşıyorum. Günlük hayattaki stresimizi atıyoruz. Burası bize terapi merkezi gibi geliyor. Bu kursu özellikle ev hanımlarına tavsiye ediyorum."

Nevin Ä°skender“meslek öÄŸrenmenin yanında kazandığı parayla da üniversitede okuyan kızının eÄŸitime katkıda bulunmak istediÄŸini söyledi.