Trabzon Günleri Ankara'da Başladı
18/04/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Trabzon Günleri Ankara'da Başladı

Trabzon ValiliÄŸi Ä°l Kültür ve Turizm MüdürlüÄŸü Koordinasyonunda gerçekleÅŸtirilen Trabzon Günleri’nin açılış töreni Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleÅŸtirildi.

Açılış törenine UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Güvenlik Genel Sekreteri Seyfullah HacımüftüoÄŸlu, Kamu BaÅŸdenetçisi Åžeref Malkoç, TBMM Grup BaÅŸkan Vekili Mehmet MuÅŸ, Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu, eÅŸi Åženay UstaoÄŸlu, Ankara Valisi Vasip Åžahin, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar AyvazoÄŸlu, Salih Cora, Ahmet Kaya, Hüseyin Örs, Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Murat ZorluoÄŸlu, bazı illerin milletvekilleri, Trabzonspor BaÅŸkanı Ahmet AÄŸaoÄŸlu, il protokolü ile çeÅŸitli illerden gelen vatandaÅŸlarımız katıldı.

Törende yapmış olduÄŸu konuÅŸmasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Trabzon, kültürünü yansıtan deÄŸerleriyle bugün Ankara’da çok güzel bir organizasyona imza atmıştır. Bu organizasyon Trabzon’un sıcaklığını, tüm deÄŸerlerini ülkemize tanıtmaya vesile olacaktır.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise konuÅŸmasında, “ Ankara’da Trabzon’un kültürünü yaÅŸatan hemÅŸerilerimize teÅŸekkür ediyorum. Bilinmelidir ki Trabzon her zaman ilklere imza atan bir ÅŸehirdir” ifadelerine yer verdi.

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Ä°limizin zengin kültürünü 14 yıl boyunca Ankara’da en güzel ÅŸekilde sergileyen hemÅŸerilerimize, organizasyonda emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum.” dedi.

Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu ise; “Binlerce yıllık köklü tarihi, sayısız kültürel zenginliÄŸi, tarifsiz tabiat güzellikleri, doyumsuz doÄŸa manzaraları, eÅŸsiz lezzetleri, sporun, sanatın ve müziÄŸin ÅŸehri, Karadeniz’in göz bebeÄŸi Trabzon’umuzu baÅŸkentimiz Ankara’da tüm kültürel deÄŸerleriyle tanıtıyor olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duymaktayız.

Sıla hasretiyle yanıp tutuÅŸan hemÅŸerilerimize ve ilimize ilgi duyan, merak eden misafirlerimize, güzel Trabzon’umuzu bir nebze olsun yaÅŸatmak ve tanıtmak için dört gün süreyle burada bulunacağız.

Birlik ve beraberlik duygularımızın daha da güçlenmesine vesile olacağına inandığımız organizasyonumuza katılımlarından ötürü bakanlarımıza ve kıymetli haziruna ÅŸükranlarımı arz ediyor, organizasyonda emeÄŸi geçen tüm arkadaÅŸlarıma teÅŸekkür ediyorum.” dedi.

Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da, “ HemÅŸerilerimiz bu özel günü özleyerek beklemektedirler. Bundan dolayı organizasyonda emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum.” dedi.

KonuÅŸmaların ardından Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu, bakanlarımız ve beraberindekilerle birlikte Trabzon’un öne çıkan deÄŸerlerinin ve yöresel ürünlerinin sergilendiÄŸi stantları gezdi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde dört gün sürecek olan Trabzon Günleri’nde çeÅŸitli etkinlikler ve paneller gerçekleÅŸtirilecek olup ÅŸehrimizin her yönüyle tanıtılacağı etkinlikler 21 Nisan Pazar günü sona erecektir.