Yusufeli'nin Yeni Belediye Başkanı Belli Oldu
02/06/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Yusufeli'nin Yeni Belediye Başkanı Belli Oldu

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yenilenen belediye baÅŸkanlığı seçimini kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur Ä°ttifakı'nın AK Partili adayı Eyüp Aytekin kazandı.

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart seçimlerinin iptaline karar verilen Yusufeli'nde gerçekleÅŸtirilen yenileme seçimlerinde, 20 sandıkta oy kullanıldı.
Kesin olmayan sonuçlara göre, geçerli oyların 2 bin 446'sını alan Cumhur Ä°ttifakı'nın AK Partili adayı Eyüp Aytekin seçimi kazandı. Millet Ä°ttifakı'nın 
CHP'li adayı Barış Demirci 2 bin 79, Saadet Partisinin adayı Mustafa Aksoy ise 19 oy aldı.
Parti binası önünde basın mensuplarına açıklama yapan AK Parti Artvin 
Milletvekili Erkan Balta, bugün yenilenen seçimlerde 10 yıl boyunca Yusufeli'ne çok güzel hizmetler kazdırmış Eyüp Aytekin'in kazandığını belirterek, "Hak yerini buldu, emanet ehlinde kaldı." ifadesini kullandı.
Balta, Yusufeli'nin AK Parti'nin bayrağını 
Türkiye'de daima en yüksekte taşımış bir ilçe olduÄŸunu söyleyerek, "31 Mart'ta Yusufelililer ÅŸaka yaptı, CHP'liler de bunu gerçek zannetti. AK Parti seçimleri almış bulunmaktadır. Ben sonuçların ülkemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuÅŸtu.
Seçim sürecinin demokratik bir anlayış içinde geçmesini saÄŸlayan ilçe halkına teÅŸekkür eden Balta, "Yine seçimlerin yenilenme kararı sonrası adaylığını çekerek AK Parti'ye destek veren 
MHP adayı ve teÅŸkilatına da gönülden teÅŸekkür ediyorum." dedi.
Eyüp Aytekin ise demokrasinin kaybedeninin olmayacağını dile getirerek, ÅŸunları söyledi: 
"Hakikaten uzun bir seçim süreci geçirdik. VatandaÅŸlarımız ilçesinin geleceÄŸine sahip çıktı. Özellikle Cumhur Ä°ttifakı'yla birlikte 2 Haziran sürecine gitmemiz yeni bir sinerji katmış oldu. Ben bu vesileyle emeÄŸi geçen bütün hemÅŸehrilerime, Cumhur Ä°ttifakı'nın iki deÄŸerli teÅŸkilatına çok çok teÅŸekkür ediyorum."
Parti binasının önünde toplanan vatandaÅŸlar, Aytekin'i tebrik etti.
Yusufeli'nde 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde 3 oy farkla AK Parti'nin adayı Eyüp Aytekin kazanmış, CHP'nin adayı Barış Demirci ise seçimi ikinci sırada tamamlamıştı.
CHP'nin seçim sonuçlarına itirazını görüÅŸen YSK, ilçede 2 kısıtlı seçmenin oy kullandığını belirleyerek aradaki farkın 1'e inmesi nedeniyle seçimlerin iptaline karar vermiÅŸti.