Ortahisar'da Çöp Konteynerları Yer Alyına Alınıyor
31/08/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Ortahisar'da Çöp Konteynerları Yer Alyına Alınıyor

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde çöp konteynerlerinin yer altına alınması için çalışma baÅŸlatıldı.

Ortahisar Belediye BaÅŸkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, çevre temizliÄŸini saÄŸlamak ve görüntü kirliliÄŸine son vermek için ilçe merkezindeki 51 çöp konteynerini peyderpey yer altına alacaklarını belirtti.

Yer üstü çöp konteynerlerinin çevre saÄŸlığını tehdit ettiÄŸini, kötü kokuya sebebiyet verdiÄŸini vurgulayan Genç, ÅŸehrin çevre temizliÄŸinin kendileri için çok önemli olduÄŸunu aktardı.

Genç, yoÄŸun turizm aktivitesinin yaÅŸandığı Trabzon'un her daim temiz ve güzel bir görünüme sahip olması gerektiÄŸine iÅŸaret ederek, ÅŸunları kaydetti:

"Yer altı çöp sistemi hem geçen dönem hem de bu seçim döneminde vatandaÅŸlarımıza taahhüt ettiÄŸimiz projelerden biriydi. Projemizi hayata geçirmenin ve vatandaÅŸlarımıza verdiÄŸimiz sözü yerine getirmenin huzurunu ve mutluluÄŸunu yaşıyoruz. Ä°lk olarak Moloz'da, Çarşı Mahallesi'ndeki iki çöp konteynerini yer altına aldık. VatandaÅŸlarımız kolay ÅŸekilde çöplerini buraya atabilecek. Sistem sayesinde çöpler insan ve hayvan müdahalesinden de korunmuÅŸ olacak. Toplamda 51 konteyneri yer altına almayı planlıyoruz. Bununla ilgili gerekli etütleri ve planlarımı yaptık. Ä°lerleyen günlerde konteynerlerin hepsini yer altına alarak kentimizi daha çevreci, güzel görünümlü bir yapıya kavuÅŸturacağız."