Bayburt Erhamı Tescillendi
14/01/2020
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Bayburt Erhamı Tescillendi

Bayburt Ehramı, Bayburt Üniversitesinin giriÅŸimleri ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coÄŸrafi iÅŸaret belgesi aldı.

Tarihi Ä°pek Yolu güzergâhında birçok medeniyete ev sahipliÄŸi yapan, Anadolu’nun kadim yerleÅŸim yerlerinden olan Bayburt’ta, kadınlar tarafından yöresel giysi olarak kullanılan ve tamamen koyun yününden üretilen ‘Bayburt Ehramı’  Bayburt Üniversitesinin giriÅŸimi ile coÄŸrafi iÅŸaret kapsamında tescillendi.

Geleneksel özellikleri ve kalitesi korunarak gelecek nesillere aktarılması ve ÅŸehrin ekonomisine deÄŸer kazandırması amaçlanarak Bayburt Üniversitesi tarafından yapılan baÅŸvurusu neticesinde ‘Bayburt Ehramı’; 6796 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 01.04.2019 tarihinden itibaren korunmak üzere 25.12.2019 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumunca tescil edildi.

 

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk CoÅŸkun; “Bayburt Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası alanda ‘Bayburt Ehramı’nın tanıtımı için çalışmalar yapıyoruz” dedi.  Ehramın dokuma tekniÄŸi ve motifleriyle Bayburt’un yöresel özelliklerini barındıran ve kentte yapılan yöresel kumaÅŸların başında geldiÄŸini belirten Rektör CoÅŸkun, Bayburt Üniversitesi bünyesinde kurulan ehram atölyesinde, ehram kumaşıyla yapılan modern uygulamaların yanı sıra; ‘Bayburt Ehramı’nda yer alan geleneksel motiflerin, dokuma tekniklerinin korunması ve tanıtımının yapılması için de çalışmaların yapıldığını söyledi.

‘Bayburt Ehramı’nın coÄŸrafi iÅŸaret ile koruma altına alınmasında emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk CoÅŸkun; ‘Bayburt Ehramı’ coÄŸrafi iÅŸaret tescil belgesi ÅŸehrimize ve üniversitemize hayırlı olsun dedi.