Trabzon İle İran Arasındaki Turizm İşbirliği Gelişeçek
05/02/2020
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Trabzon İle İran Arasındaki Turizm İşbirliği Gelişeçek

Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Murat ZorluoÄŸlu, Ä°ranlı seyahat acentesi sahipleriyle bir araya geldi.

ZorluoÄŸlu ve Ä°ranlı turizmciler, Trabzon-Ä°ran arasındaki turizmin geliÅŸtirilmesi ile ilgili fikir alışveriÅŸinde bulundu. "Ä°ranlı kardeÅŸlerimizi ÅŸehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum" diyen BaÅŸkan ZorluoÄŸlu, "Van'da valilik yaptığım dönemden Ä°ranlı turistlerin kalitesini biliyorum. Bizim yaÅŸam biçimimize çok yakınlar. Çok sakin, beyefendi, kibar, hakikaten çok kıymetli insanlar. Ä°ran'a gittiÄŸimde bir yabancı ülkeye gitmiÅŸ gibi hissetmedim hiç. Bizler din kardeÅŸiyiz. Gerek Ä°ran'dan Trabzon'a, gerek Trabzon'dan Tebriz'e ve diÄŸer ÅŸehirlere gidilmesi için iÅŸ birliÄŸini ve iliÅŸkilerimizi artırmamız gerekiyor" dedi.

Turizmin geliÅŸmesine büyük önem verdiÄŸini de vurgulayan BaÅŸkan ZorluoÄŸlu, "Sadece Körfez ülkelerinden deÄŸil Ä°ran ve Avrupa'dan da ÅŸehrimize turist gelmesini amaçlıyoruz. Trabzon'da 15 sene önce 2 bin yatak varken, ÅŸimdi 40 bin yatak var. Ä°ranlı turistlerin ne arzu ettikleri de bizler için önem taşıyor. Trabzon'u daha cazip hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha fazla Ä°ranlı kardeÅŸimizi ağırlamak istiyoruz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ä°ranlı acente sahipleri adına konuÅŸan Ahmedi Gıhassem ise, gördükleri ilgiden memnuniyet duyduklarını dile getirerek "Trabzon'u çok sevdik. Bizde acente sahipleri olarak aramızdaki iliÅŸkilerin geliÅŸmesini gönülden arzu ediyoruz. Yapacağımız ortak çalışmalarla Trabzon'a daha fazla turist getirmek isteriz" ifadelerini kullandı.