TÜGVA İlkadım’dan Sosyal Farkındalık Projesi
12/02/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

TÜGVA İlkadım’dan Sosyal Farkındalık Projesi

Türkiye Gençlik Vakfı Ä°lkadım TemsilciliÄŸi Ortaokul KoordinatörlüÄŸü, Ä°lkadım Kılıçarslan Ortaokulu öÄŸrencileri ile birlikte anlamlı bir etkinlik gerçekleÅŸtirdi. SoÄŸuk havaların hâkim olduÄŸu bu günlerde sokak hayvanları ile ilgili Ä°lkadım ilçesinde pek çok etkinlik gerçekleÅŸtiren TÜGVA Ä°lkadım Ä°lçe TemsilciliÄŸi bu sefer ortaokul öÄŸrencileriyle beraber ‘KuÅŸ Yuvası’ etkinliÄŸini gerçekleÅŸtirdi. Ä°lkadım Kılıçarslan Ortaokulu Medeniyet ve DeÄŸerler Kulübü faaliyetleri kapsamında, sokak hayvanları ile ilgili farkındalık oluÅŸturarak toplumun bu konudaki duyarlılığını arttırmak amacıyla gerçekleÅŸtirilen
çalışmada öÄŸrenciler hem eÄŸlendiler hem de sokak hayvanlarıyla ilgili örnek bir etkinlik gerçekleÅŸtirdiler. Ayrıca atık pet ÅŸiÅŸelerin deÄŸerlendirilmesi hususunda gerçekleÅŸen faaliyetle dikkat çektiler.
ÖÄŸrenciler öncelikle Tügva Ä°lkadım Ä°lçe TemsilciliÄŸi üyeleriyle beraber atık pet ÅŸiÅŸeleri dezenfekte ettiler. Beraberinde bu pet ÅŸiÅŸeleri boyadılar ve üzerlerine isimlerini yazarak içlerine yuva malzemeleri doldurdular. Ardından okulun çevresinde belirlenen alanlara asarak etkinliÄŸi sonlandırdılar.
EtkinliÄŸi deÄŸerlendiren Tügva Ä°lkadım Ä°lçe Temsilcisi Mustafa Selim ALTINIÅžIK ‘soÄŸuk havalarda sokak hayvanları için sıcak gönüllerini ortaya koyan ortaokullu kardeÅŸlerimize teÅŸekkür ediyoruz. Lise ve ortaokullarda kulüplerimiz aracılığıyla gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz ve gerçekleÅŸtireceÄŸimiz faaliyetlerde topluma; ‘çevresine karşı duyarlı, milli ve manevi deÄŸerlere sahip, azimli ve kararlı bireyler yetiÅŸtirmeyi hedefliyoruz’ dedi.