AÇ KALAN YABAN HAYVANLARI KOYUN SÜRÜSÜNE SALDIRDI
13/02/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

AÇ KALAN YABAN HAYVANLARI KOYUN SÜRÜSÜNE SALDIRDI

Giresun'un Eynesil Ä°lçesi Boztepe Mahallesinde YaÅŸar Kargün’e ait koyun sürüsüne aç kalan yaban hayvanları saldırdı. Saldırıda 1 hayvan telef olurken, birçok hayvanda yaralandı.

Sabah sürüye yem vermek için gittiÄŸi ağılda birçok hayvanının yaralı, bir hayvanın ise yarısının yenmiÅŸ halde bulan çoban YaÅŸar Kargün, yaÅŸadığı ÅŸok ile beraber durumu köy muhtarına bildirdi.

Ağıla gelen Muhtar Hüseyin Karasal, gördüÄŸü manzara karşınsa durumu Ä°lçe Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü ile polise bilgi verdiklerini söyledi.

Ağılda ürkütücü bir manzara olduÄŸuna dikkat çeken Muhtar Karasal, "Bir koyunun tamamen parçalanıp yendiÄŸini, 18 adet koyununun da muhtelif yerlerinden yaralandığını tespit ettik. Akabinde koyunların sahibi YaÅŸar Kargün'e ilçe tarım müdürlüÄŸüne bilgilendirme yapmasını söyledim. O da ilgili kurumla iletiÅŸime geçerek polisle beraber olayı tutanaklara geçtiler. Ä°lçe Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü yetkililer yapılan incelemenin ardından gerekli açıklamayı ve yardımı yapacaklarını ifade ettiler" dedi.

"Koyunlara bu denli verilen zararın muhtarlık olarak biz sokak köpeklerinden kaynaklandığını düÅŸünmekteyiz" diyen Karasal, "Mahallemizde başıboÅŸ gezen sokak kopeklerinin toplu ÅŸekilde gezdiklerini sıklıkla görebiliyoruz. Çoban köpeklerinin gece baÄŸlı olduÄŸunu da göz önünde bulundurursak bu saldırı ancak sokak köpeklerinden kaynaklandığını düÅŸünüyoruz" ifadelerini kullandı.