Göksu Travertenleri Projesinin Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
21/02/2020
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Göksu Travertenleri Projesinin Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

Giresun Valisi Harun SarıfakıoÄŸulları Giresun Ä°li, Dereli Ä°lçesi, Pınarlar Köyü’nde bulunan Göksu Travertenleri Projesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Ä°l Özel Ä°daresi Kültür ve Sosyal Ä°ÅŸler MüdürlüÄŸü ile DoÄŸu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA)’nın  iÅŸbirliÄŸiyle yürüttüÄŸü proje hakkında yetkililerden bilgi alan Vali SarıfakıoÄŸulları, projenin bölge  için büyük önem arz ettiÄŸini ve tamamlandıktan sonra önemli bir turizm destinasyonu olacağını ifade etti.

Projenin tamamlanması ile birlikte bölgenin cazibe merkezi haline geleceÄŸini dile getiren Vali SarıfakıoÄŸulları, doÄŸal yapının ve kaynakları korunarak, tarihi, doÄŸal ve kültürel potansiyelin harekete geçirilmesi, sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması amacıyla gerçekleÅŸtirileceÄŸini söyledi.

DoÄŸal yapının ve kaynakların korunarak, traverten alanında 30-40 adet gölcükler yapılacağını belirten Vali SarıfakıoÄŸulları, teras ÅŸeklinde yapılan göllerin arasında vatandaÅŸların rahatça kullanabileceÄŸi yürüyüÅŸ yollarının olacağını ve seyir teraslarıyla, muhteÅŸem doÄŸa ve traverten manzarası eÅŸliÄŸinde vatandaÅŸların aileleriyle birlikte hoÅŸ vakit geçirebileceÄŸini kaydetti.