Ahmet Agaoğlu'ndan Küme Düşmemeye Tepki
30/07/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Ahmet Agaoğlu'ndan Küme Düşmemeye Tepki

Trabzonspor BaÅŸkanı Ahmet AÄŸaoÄŸlu, kupa finali sonrasında takımını kutladı.TFF'nin aldığı kararı eleÅŸtirdi. AÄŸaoÄŸlu,"Madem küme düÅŸme olmayacaktı, bu lig niye oynandı? 20 kulübün ittifakı falan diyorlar, bunu kabul etmiyorum." dedi.

Ahmet AÄŸaoÄŸlu'nun açıklamaları;

"Bu baÅŸarı tamamen oyuncuların baÅŸarısı, yönetim olarak bizim yaptığımız pek bir ÅŸey yok. Trabzon ÅŸehrine yakışan, Trabzonspor'un adına yakışan bir mücadeleyi verebilmeleri için biz önlerini açtık.

Hüseyin hocama teÅŸekkür etmek istiyorum. O baÅŸladı, Eddie hocamız bitirdi. TeÅŸekkür ediyorum.

Sezon içinde bir takım sıkıntılar oldu, federasyonun aldığı bir karar var. Onunla alakalı olarak bu akÅŸam konuÅŸmak istemiyorum, yarın veya bayramın 1. gününü konuÅŸma hakkını rezerve olarak tutuyorum.

Trabzonspor haksızlıklara karşı baÅŸkaldırının sembolü olmuÅŸ bir takım. Camiamızın beklediÄŸi bu deÄŸildi ama bir ÅŸeyden emin olabilir ki bu çocuklar iki tarafta da mücadele etti. Bunu gerçekten hak ettiler, hepsiyle ayrı ayrı gurur duyuyorum.

Lig mücadelesinde, sadece sahada verdiÄŸiniz mücadele yeterli olmuyor. Haksızlıklar, adaletsizlikler ve emeÄŸe saygısızlığın hakim olduÄŸu bir ortam. Bana 350 bin lira ceza geldi, neredeyse bir asgari ücretlinin 20 yıllık maaşını TFF'ye bıraktım. Eminim ki can sıkıyoruz, sempatik gelmiyoruz. Böyle de devam edeceÄŸiz

Taraftarlarımız biraz daha sakin olsun. Sürdürülebilir bir baÅŸarı için 3-4 seneye ihtiyacımız var. GeldiÄŸimizde 6. sırada aldık takımı, bu sene 2. oldu ve kupa zaferi. Her sene üzerine koyarak gidiyoruz.

Madem küme düÅŸme olmayacaktı, bu lig niye oynandı? 20 kulübün ittifakı falan diyorlar, bunu kabul etmiyorum. Ciddi bir gelir düÅŸüÅŸü yaÅŸanacak, bu gelir kaybının nasıl karşılanacağı konusunda da kulüplere teminat verilmesi gerek dedik. Artı takvim nasıl oluÅŸacak, 65 maçı nasıl oynayacağız?

Küme düÅŸme olmadığına göre, ligin üstü dizayn edildi, üst tarafa ÅŸekil vermek için lig oynandı. Bugün yaÅŸananlara anlam veremiyorum! Karşı karşıya kaldığımız durum can sıkıcı. 8 ayda, 32 haftada, 65 maç nasıl oynanacak, hangi kadroyla oynayacaksınız?"