Kasımpaşa'dan TFF'ye Sert Açıklama
04/08/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Kasımpaşa'dan TFF'ye Sert Açıklama

Kulüpten yapılan açıklama:

"Teknik adam, futbolcu ve kulüp personeli olmak üzere hiçbir kiÅŸiye ya da kuruma borcu olmayan kulübümüze öngörülen harcama limitini anlamak ve kabul etmek mümkün deÄŸildir.

Türk futbolu köÅŸeli kurallarla yönetilmez. Karar vericiler kulüplerin yaÅŸaması için gerçekçi karar almak zorundadır. Futbolla ilgili kararları bankacılar deÄŸil futbolu bilenlerin alması gerekir. Bu karar, kulüpleri daha da zor duruma sokar. KasımpaÅŸa Kulübü, dernek deÄŸil anonim bir ÅŸirkettir. Sermaye artırımına gitmiÅŸ, yöneticiler sorumluluk almıştır. Gelir fazlasını neden kullanmayacağımıza dair bir açıklama yapılmamıştır.

Alınan karar eÅŸitlik ilkesine aykırıdır. Haklı taleplerimiz dikkate alınmalıdır. Yeni bir kaos ortamına sürüklenen Türk futbolunun paydaÅŸları kararın bir kez daha gözden geçirilmesini bekliyor. Bu gidiÅŸ futbol gerçeÄŸi ile baÄŸdaÅŸmaz.

Türk futbolu üstenci bir tavırla yönetilemez.

Türk futbolu, 'Böyle yönetiyorum' anlayışına mahkum edilemez.

Türk futbolunda kulüpleri dinlemeden yönetme dönemi sona ermelidir.

Türk futbolunda maddi bütün sorumluluklarını üstlenmiÅŸ, ülke futbolu için istikbal vadeden kulüp ÅŸirketlerin, borçları olmamasına raÄŸmen haksız rekabete mahkum edilmesini kabul edemeyiz.

Gerçeklerden uzak, iÅŸi, aşı, umudu ve hayatı futbol olmayan kurul üyeleri futboldan ellerini çekmeli ve kendi iÅŸlerine dönerek futbolun yönetimini, sevdası futbol olanlara devretmelidir.

Kulüpler BirliÄŸi'nin süreçlerde aktif rolü kesinlikle kabul edilmelidir.

KasımpaÅŸa Kulübü, futbolun limit tahsis anlayışının acilen deÄŸiÅŸmesi, aksi durumda önümüzdeki sezon liglere devam etmeme düÅŸüncesini yönetim kurulu gündemine alacağının bilinmesini istemektedir.

Türk futbol kamuoyuna saygıyla duyurulur"