Avrasya Çarşısı Eski Günlerini Arıyor
10/08/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Avrasya Çarşısı Eski Günlerini Arıyor

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yer alan Avrasya Çarşısında esnaflar, eski günlerinden uzak bazen siftah bile yapmadan dükkanlarını kapatıyor.

Korona virüsü nedeniyle çarşıya pek gelen gidenin olmadığını belirten esnaflar, çok zor günler geçirdiklerini belirterek bazen günlerce siftah bile yapamadan dükkanlarını kapattıklarını söylüyorlar.

Avrasya Çarşısı esnaflarından Metin Danışmaz, pandemi sürecinden sonra çarşıya pek gelen gidenin olmadığını belirterek "Korona virüsü nedeniyle gelen giden yok. Ä°nsanlar bir yere gitmekten çekiniyor. Pandemi dolayısıyla insanlar kapalı yerlere pek gelmiyor. Dolayısıyla siftah bile yapamadan dükkanımızı kapatıyoruz. Bazen üç günde bir, dört günde bir, beÅŸ günde bir bazen siftah yapıyoruz. Ä°ÅŸlerimiz tamamen bitik durumda, Çarşı genelde boÅŸ kimse yok. Ä°kinci el eÅŸya satıyoruz. Gelen müÅŸterilerim genelde bebek, radyo, saat tercih ediyor. Aldıkları eÅŸyaları genel olarak iÅŸ yerlerinde dekor olarak kullanılıyor. Evlerde de dekor olarak kullananlar var. Zaten pek eÅŸyamız kalmadı. Eskisi gibi mal gelmiyor. Giden gelen olmuyor, zaten kapılarda kapalı" diye konuÅŸtu.