Mustafa Canlı Hayatını Kaybetti
26/09/2020
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Mustafa Canlı Hayatını Kaybetti

 

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’nin iÅŸtiraki Ä°STAǒın Genel Müdürü Mustafa Canlı, corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

Vefat haberini sosyal medya hesabından paylaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Kıymetli çalışma arkadaşımız, Ä°STAÇ Genel Müdürümüz Mustafa Canlı'yı Covid sebebiyle kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Kendisine Allah'tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve İBB ailemize başsağlığı dilerim.

MUSTAFA CANLI KÄ°MDÄ°R?

25 Mayıs 1962 tarihinde GümüÅŸhane Yukarı Alıçlı Köyü’nde doÄŸdu. Ä°lköÄŸrenimini kendi köyünde, orta ve lise öÄŸrenimini GümüÅŸhane’de tamamladı. 1978 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik MühendisliÄŸi bölümünü kazandı. 1983 yılında elektrik mühendisi ünvanı ile mezun oldu.

1983 yılında Trabzon TEK KuzeydoÄŸu Anadolu Ä°ÅŸletme Grup MüdürlüÄŸü’nde elektrik mühendisi olarak kamu görevine baÅŸladı.

1989 yılında GümüÅŸhane TEK Teknik Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Bu görevi 1995 yılına kadar baÅŸarıyla sürdürdü.

1995 yılında Çorum TEDAÅž Müessese MüdürlüÄŸü görevine atandı. 1999 yılında belediye baÅŸkan adayı olabilmek için görevinden istifa etti. Bu görev esnasında yapmış olduÄŸu hizmetlerden dolayı Çorum ValiliÄŸi ve diÄŸer kuruluÅŸlar tarafından birçok kez ödüllendirildi.

Çorum Spor Yönetim Kurulu ÜyeliÄŸi’nin yanı sıra Mali Komisyon BaÅŸkanlığı yaptı. TEDAÅž Çorum gücü Spor Kulübü’nü kurarak yönetim kurulu baÅŸkanlığını yaptı. Amatör sporun geliÅŸmesinde katkılar saÄŸladı.

18 Nisan 1999 yılı seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden GümüÅŸhane Belediye BaÅŸkanı seçildi. 1999 ile 2014 yılları arasında üç dönem GümüÅŸhane Belediye BaÅŸkanlığı görevini sürdürdü.

1999-2004 yılları arası GümüÅŸhane Spor Kulübü BaÅŸkanlığı görevinde bulundu.

2006 yılında Anadolu Üniversitesi, Ä°ÅŸletme Fakültesinden ön lisans eÄŸitimini tamamladı.

Belediye baÅŸkanlığı görev sürecinde, Karadeniz Belediyeler BirliÄŸi'nde uzun süre encümen üyeliÄŸi görevinde bulundu ayrıca ÅŸehrin ihtiyacı olan atık su arıtma tesisi ve katı atık tesislerinin projelendirilmesini, bitirilmesini ve devreye alınmasını saÄŸladı.

2015 yılında yapılan genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden 25. dönem milletvekili olarak seçildi.