Yaban Kecisini Avlayan Avcılar Yakalandı
08/10/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Yaban Kecisini Avlayan Avcılar Yakalandı

GümüÅŸhane’de Artabel Gölleri Tabiat Parkı sınırlarında kaçak yaban keçisi avlayan kiÅŸiler suçüstü yakalandı. Vurdukları yaban keçisiyle birlikte yakalanan avcılara 59 bin lira para cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre bir ihbarı deÄŸerlendiren DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) GümüÅŸhane Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri gece yarısı Torul ilçesine baÄŸlı DaÄŸdibi köyüne baÄŸlı Kürtmezarı yaylasına operasyon yaptı.

Arazi gözlemlerinde 5 kaçak avcıyı sırtlarında vurdukları yaban keçisiyle dürbün, dron, teleskop ve diÄŸer kameralarla kilometrelerce uzaktan belirledikten sonra beklemeye baÅŸlayan DKMP ekipleri 3 bin 331 metre rakımlı Abdalmusa zirvesinden inen avcıların tüm hareketlerini de kayıt altına alarak Kürtümezarı yaylasına indiklerinde Torul Ä°lçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte müdahale etti.

Vurdukları 3 yaşındaki yaban keçisini daÄŸda parçalayıp çuvala doldurup sırtlarında yaylaya kadar getiren kaçak avcıların yanında bulunan bir adet yivli av tüfeÄŸi, ruhsatsız 2 takozsuz otomatik av tüfeÄŸi, ruhsatlı bir adet takozsuz otomatik av tüfeÄŸine de Torul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca el konuldu.

Artabel Gölleri Tabiat Parkı sınırları içerisinde kaçak yaban keçisi avı yaptığı tespit edilen S.K, E.E, Åž.A, O.K ve S.E.K’ya 4915 sayılı kanunun ilgili maddelerince idari yaptırım, keçiyi vurduÄŸunu beyan eden kiÅŸiye 27 bin 77 TL tazminat cezası, kaçak avcıların her birine ayrı ayrı 6 bin 290’ar TL idari yaptırım cezası olmak üzere toplam 59 bin 227 TL para cezası uygulanarak adli tahkikat baÅŸlatıldı.

Vurdukları yaban keçisiyle birlikte yaylaya inerken her halleri kamera kayıtlarına yansıyan kaçak avcıların silahlarını saklamaları, yakalanmamak için saklanıp koÅŸmaları da kaydedildi.