Karantinadan Kaçan Kişiye 3 Bin 150 TL Ceza Kesildi
08/10/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Karantinadan Kaçan Kişiye 3 Bin 150 TL Ceza Kesildi

Karantinada olması gereken bir vatandaÅŸ hastanedeki eÅŸinin yanına giderken GümüÅŸhane’deki trafik uygulaması sırasında tespit edilince 3 bin 150 lira para cezasına çarptırılıp karantina yurduna gönderildi.

Alınan bilgiye göre bugün akÅŸam saatlerinde Akçakale Mahallesi giriÅŸindeki polis uygulama noktasında denetim yapan ekipler Y.Ç (45) yönetimindeki aracı durdurdu.

Yapılan kimlik sorgulamasında Y.ǒnin 13 Ekim tarihine kadar ikametinde karantinada olması gerektiÄŸini belirleyen ekipler durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi.

Aracında bekletilen Y.Ç, ambulansın gelmesinin ardından Ahmet Ziyaüddin GümüÅŸhanevi Yurduna götürüldü ve 3 bin 150 TL de idari para cezası uygulandı.

Bayburt’ta esnaf olan Y.Ç'nin Trabzon’daki bir hastanede tedavi gören eÅŸinin yanına gitmek üzere yola çıktığı öÄŸrenildi.

Aracını uygulama noktasına park ettikten sonra ambulansa bindiÄŸi sırada kendisini görüntüleyen gazetecilere konuÅŸan Y.Ç, "Ben negatifim. Test yaptırmak istedim ama Trabzon'da yapmadılar. EÅŸim böbrek hastası. YaÅŸanan bu durum eÅŸimin test sonucunun yanlış olmasından kaynaklanıyor" dedi.

Kendisinin daha önce de test verdiÄŸini ve negatif olduÄŸunu ifade eden Y.Ç, “"Bu durum eÅŸimin test sonucunun yanlış çıkmasından kaynaklanıyor. Aynı gün Bayburt'ta yapılan test pozitif çıktı, Trabzon KTÜ hastanesinde negatif çıkıyor. Åžuanda kaldığım duruma bak. Farabi hastanesine de müracaat ettim ama rahatsızlığım olmadığından dolayı almadılar. Benim 13 Ekim'e kadar temaslı olduÄŸum için karantinada kalmam lazımmış. EÅŸim kovid hastası deÄŸil, böbrek hastası” diye konuÅŸtu.