Avrasya Üniversitesi Krizinde Yomra Kaymakamlığı Yazı Gönderdi
16/10/2020
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Avrasya Üniversitesi Krizinde Yomra Kaymakamlığı Yazı Gönderdi

Avrasya Üniversitesi’nin Yomra yerleÅŸkesi ile ilgili Yomra Kaymakamlığı üniversiteye yazı göndererek, arazinin tahliye edilmesini ve belediyeye devredilmesini istedi.

Yomra Kaymakamlığı Avrasya Üniversitesi’ne gönderdiÄŸi yazıda ÅŸu ifadeler var;

"Trabzon Ä°dare Mahkemesinin 2019/682 E. numaralı dosyasında görülen dava sonucunda verilen 11/10/2019 tarih ve 2019/999 K. numaralı karar gereÄŸince tahliye konusunda Belediye BaÅŸkanlığı tarafından ihdas edilen iÅŸlemin yetki unsuru açısından hukuka uygun olmadığı gerekçesi ile reddedildiÄŸinden bahisle 2886 sayılı Devlet Ä°hale Kanununun 75 inci maddesi uyarınca bahse konu taşınmazın tahliye iÅŸleminin yapılarak idareye teslim edilmesini talep etmiÅŸtir. Bu nedenle; mahkeme kararı gerekçesi doÄŸrultusunda tahliye iÅŸleminin mülki amirliÄŸimiz yetkisinde olduÄŸu mahkeme kararınca da ifade edildiÄŸinden, yazının tarafınıza tebliÄŸ tarihi itibariyle 15 gün içerisinde taşınmazın tahliyesinin yapılarak Yomra Belediye BaÅŸkanlığına teslim edilmesini; Taşınmazın belirtilen süre içerisinde tahliye edilmemesi halinde 2886 sayılı Kanunun 75 maddesi uyarınca Kaymakamlığımızca tahliye edileceÄŸinin bilinmesini, yapılacak olan tüm masrafların tarafınızdan tahsil edileceÄŸini hususunda; Bilgi ve gereÄŸini tebliÄŸen rica ederim. Eyüp ÖZDEMÄ°R Kaymakam"

Hatırlarsanız Avrasya Üniversitesi’nin Yomra yerleÅŸkesini Yomra belediyesi kendi kullanım alanında olduÄŸunu ifade ederek tahliye etmek istedi. Buna karşılık olarak çıkan kriz sonrası Valilik harekete geçmiÅŸti.

Åžimdide Yomra Kaymakamlığı tahliye kararı aldı. Bu kararı üniversite yönetimi mahkemeye taşıyacak.