Şenol Güneş;Rakip daha üstündü
11/06/2021
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Şenol Güneş;Rakip daha üstündü

A Milli Takım'ın teknik direktörü Åženol GüneÅŸ, Ä°talya müsabakasının ardından açıklamalarda bulundu.

Åženol  GüneÅŸ, ÅŸunları söyledi:

"Açılış maçında ev sahibiyle oynadık. Beklentimiz güzel bir oyun, rakiple kora kor oynayan bir oyun tarzı olmasını düÅŸündük. Rakip bizden üstündü. Özellikle ilk yarıda kontrollü oynamaya çalıştık ama baskılarından çıkamadık. Rakip topu aldığında kolay vermiyor. Ä°lk yarıda oyunu taşıdık, ikinci yarıda yediÄŸimiz gol sonrası oyun kontrolü biraz daha kayboldu. Daha üstün bir rakip vardı. Biz de özellikle savunmadan çıkarken top kayıplarıyla mahkum oynadık. Bizden daha hazır bir takım göründü. Oyunumuzun onlardan geri olduÄŸunu görmüÅŸ olduk. Kendi oyunumuzun gerisinde kaldık. Rakip sahaya oyunu yığamadık. Kendi sahasında coÅŸkuyla oynayan bir takıma karşı düÅŸündüÄŸümüz oyunun gerisinde kaldık."

Grupta hedefimizin bitmediÄŸi ifade eden deneyimli çalıştırıcı, sözlerini ÅŸöyle noktaladı:

"Bugünkü maçta alacağımız 1, 3 puan bize çok katkı yapardı. Oyun olarak güçlü bir takıma karşı kazanmak bize moral ve güç verirdi diye düÅŸünüyorduk. Olmadı, üzgünüz. Önümüzde iki tane müsabaka var, onları kazanmak isteyeceÄŸiz. Futbol maçlar arasında deÄŸiÅŸkenlik gösterebiliyor. Umuyorum Galler maçında düÅŸüncelerimizi sahaya yansıtıp güzel bir oyun ortaya koyarız."

Maçtan sonra basın toplantısında da konuÅŸan Åženol GüneÅŸ, tam olarak istenen oyunun sahaya yansımadığını söyledi.

Ä°talya’nın fiziksel ve taktiksel olarak daha iyi bir oyun ortaya koyduÄŸunu söyleyen GüneÅŸ, “Yüksek tempoda oynadılar. Biz ilk yarıda oyunu tutup hızlı çıkmayı düÅŸünürken zaman zaman geride kaldık. Çıkarken top kayıplarımız rakibe avantaj saÄŸladı. Her ÅŸeye raÄŸmen oyunu 2’nci yarıya taşıdık. YediÄŸimiz golden sonra dağılmalar oldu. Oyunun tamamında hem fizik hem de teknik olarak bizden daha üstün olan Ä°talya takımı vardı. Hatalarımız bize pahalıya mal oldu. Oyundan ve skordan memnun deÄŸilim. Üzgünüz. Daha güzel futbol bekliyordum, o olmadı. Bu maçı kazansak da kaybetsek de yarış devam edecekti. Ev sahibi rakibimize kaybettik. 2 tane önemli maçımız var. Toparlanıp o maçlara hazırlanacağız." dedi.

“YediÄŸimiz ilk golde direnç düÅŸtü"

Ä°talya’nın topa sahip olduÄŸu bölümlerde oynadığı oyuna cevap veremediklerini söyleyen GüneÅŸ, “Oyunun ilk bölümünde 2’nci bölgede iyi durduk. Topu aldığımızda etkili olduk. Rakip topu aldığında kolay kolay vermiyor. Sahayı büyüterek oynuyor. Biz bu konuda rakibimizi kontrol etmemize raÄŸmen çıkışlarda atak sayımız düÅŸük kaldı. Çok top kaybı yaptık. Kendi oyunumuzun altında oynadığımız için rakibimiz de ev sahibi avantajını kullanarak ağırlık gösterdi. YediÄŸimiz ilk golde direnç düÅŸtü” ifadelerini kullandı.

“Bu oyunla puan alsak biz de eleÅŸtiri yapacaktık"

Milli takımın bugün oynadığı futbolun aldığı eleÅŸtiriler üzerine de düÅŸüncelerini paylaÅŸan tecrübeli teknik adam, “Futbolun skordan ve oyundan ne ben ne de oyuncularım memnun. Ä°yi oynamaya çalıştık ama rakip bizden üstün oynadı. Tam tersi de olabilirdi. Gol atabilseydik her ÅŸey deÄŸiÅŸecekti. Oyun beklentilerin altında kaldığında eleÅŸtirileri normal karşılarım. Bu bizim oyuncularımızın kalitesinin kötü olduÄŸunu deÄŸil eksik olduÄŸunu gösterir. Oyuncularımla gurur duyuyorum, savaÅŸtılar, gayret gösterdiler. Topu iyi kullanamamak, rakibimizin topla oyununa cevap verememek eksiklerimiz oldu. Buradan 1 ya da 3 puan alsak çok iyi olabilirdi. Bu oyunla puan alsak biz de eleÅŸtiriyi yapacaktık. Bugün Ä°talya’yı yenseydik onlardan büyük bir takım olduÄŸumuzu söylemeyecektik” ÅŸeklinde konuÅŸtu.