Abdullah Avcı'nın karşılaşmadan sonra açıklaması
27/09/2021
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Abdullah Avcı'nın karşılaşmadan sonra açıklaması

Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, "Oyuncularıma bu reaksiyonu verdikleri için teÅŸekkür ediyorum. 11'e 10 oyunu domine ettiler." dedi.

Abdullah Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, geçen hafta da 10 kiÅŸi oynadıklarını ve bu karşılaÅŸmaya yıpranarak geldiklerini belirtti.

Geçen hafta uzatmalarla birlikte 90 dakika 10 kiÅŸi oynadıklarını anımsatan Avcı, "Alanyaspor maçına hem fiziksel hem zihinsel olarak iyi hazırlandık. Özellikle çözüm noktalarıyla ilgili çalışmalarımızı yaptık." diye konuÅŸtu.

Avcı, oyunun tamamen kendi istedikleri gibi geliÅŸtiÄŸini kaydederek, ÅŸunları söyledi:

"Rakip, 4-4-2 beklerken 4-5-1 sistemiyle oynadı. Biz buna karşı da opsiyonlarımızı 1 gün önce çalışmıştık. Hem topa sahip olduk hem de özellikle ilk 10-15 dakikayı doÄŸru oynadık ama biraz saha dağılımımızda, pasın ÅŸiddetinde, hareketlilikte problem vardı. Yine de rakibe pozisyon vermiyorduk. Ä°lk yarı rakip bizim ceza sahamızda daha rahat hareket etti. Daha çabuk, sert, agresif olabilirdik oralarda. UÄŸurcan, çok net kurtardı, bir tane de gol yedik. Ardından duran toptan gol bulduk."

Ä°lk yarıda çok basit sarı kart ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Avcı, ÅŸöyle devam etti:

"Hocalarla iletiÅŸime açığım. Yanlış bir ÅŸey olmasın diye pozisyonları da teyit edip itiraz etmeye çalışıyorum. Geçen haftakinet kırmızı karttı. Bugün ikinci sarı kart hiç deÄŸildi. Bu kadar kırılmayı takım 2 haftadır yaşıyorsa ve tekrar ayaÄŸa kalkıyorsa, oyuncuları tebrik etmek lazım.11'e 10 rakibe pozisyon vermeden girdiÄŸimiz pozisyonlar var. Oyunda geri dönmek için her türlü hamleyi yaptık. Oyuncular da bu anlamda çok doÄŸru reaksiyonlar verdi."

Avcı, topun oyunda daha fazla kalmasından ve az konuÅŸulmasından yana olduÄŸunu da vurgulayarak, "Ben iletiÅŸimimi doÄŸru yapmaya çalışıyorum. Herkes konuÅŸuyor, bunun aynası var, fotoÄŸrafı var. Bunu yönetenler lütfen nasıl yapılması gerektiÄŸinin kararını saha içinde versinler çünkü onlar hakimler. Oyuncularıma bu reaksiyonu verdikleri için teÅŸekkür ediyorum. 11'e 10 oyunu domine ettiler. Kazanamadık ama bu bir yarış. Daha 7. haftadayız. Rakipler de kaybediyor, kazanıyor. Önemli olan isteÄŸimiz, arzumuz ve baskılı oyunu devam ettirmek." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Oyuna sonradan dahil olan genç stoper Ahmetcan Kaplan ile ilgili olarak da Abdullah Avcı, "Ahmetcan iyi hazırlanıyor, iyi çalışıyor. Trabzonspor'umuzun geleceklerinden bir tanesi olacak inÅŸallah. Yatırım yaptığımız oyunculardan biri. Bugün çok olgun oyun oynadı. Ahmetcan'ı da tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Avcı, "Kayserispor maçında da kırmızı kart bekliyor musunuz?" ÅŸeklindeki soru üzerine, ÅŸunları söyledi:

"Öyle bir beklentim yok ama son 2 haftada bu kırılmaları çok kolay yaşıyoruz. Geçen hafta yüzde yüz haklıydı hakem. Ancak bugünkü çok kolaydı. Umarım 11'e 11 devam ederiz. Antrenmanlarda bazen 11'e 10'da çalışma yapacağız herhalde. Bunu yapmak da gerekiyor. Oyunun içinde bunlar var. Åžu anda puan ortalamasında doÄŸru gidiyoruz. Cumartesi günü Kayserispor maçını kazanarak milli takım arasına girersek, hiçbir kaybımız olmadan yolumuza devam etmiÅŸ oluruz."