Murat Çebi MAKALELERİ

AMAÇ TRABZONSPOR’UN ŞAMPIYONLUĞUNU ÖNLEMEK Mİ?

AMAÇ TRABZONSPOR’UN ŞAMPIYONLUĞUNU ÖNLEMEK Mİ?

 

Trabzonspor’da yaÅŸanan Ünal Karaman kırızı taraftarda ÅŸok etkisi yarattı.Trabzonspor’da neler olduÄŸunu anlamak gerçekden çok zor.Uzun zamandan sonra Trabzonspor iyi giderken liÄŸde 3.sırada yeralıyorken neden hoca deÄŸiÅŸikliÄŸi olur.

Trabzonspor yönetimi yine taraftara ÅŸampiyonluk yaÅŸatmıycak gibi.Traftarın tek derdi ÅŸampiyonluk görmek.Yönetim ise derdinin ne olduÄŸunu anlamak çok zor.

Burada mesele Ünal Karaman’ın gönderilmesi deÄŸil,gönderdiÄŸin Teknik Direktörün yerine kimi alıcaksın?Aldığın Teknik Direktör bu kadro ile ne yapıcak?Sezon sonu baÅŸarısız olan Teknik Direktör bu kadro ile bukadar yaptım diyecek.

Ünal Karaman’ı begenırmısın beÄŸenmezsin bu ayrı bır mesele.Ama yapılan yanlış bir yöntem.

Trabzonspor’u yönetenler Trabzonspor’un sahibi zannediyor.Lütfen Trabzonspor hepimizin ve Åžampıyon görmek istiyoruz….

Trabzonspor’un yeni Teknik Direktörü kim oluçak oda bir ayrı bir muamma tabiki…

Trabzonspor’un yeni Teknik Direktörü Ahmet AÄŸaoÄŸlu olsun baride bizde rahat edelim…

Neler Oluyor Trabzonspor'da

Neler Oluyor Trabzonspor'da

Trabzonspor yönetimin, Ünal Karaman ile sezonun ikinci yarısında yola devam etmeme yönünde karar aldığı ÅŸeklindeki haberler Trabzon’da sıcak saatler yaÅŸattı.Bu bilmece gibi olay bir türlü aydınlatılamadı.Kulüpten konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmaması kafaları soru iÅŸareti oluÅŸturdu.

Ünal Karaman istifa ettiÄŸi dedikodular sonrasında taraftarlar harekete geçerek tesislere akın etti. Kısa süre içinde binlerce taraftar tesislerin önünde Ünal Karaman lehine destek tezahüratları yaptı.

Trabzonspor Kayserispor’u 6-2 gibi net bir skor ile yendi ve bu olayın yaÅŸanmasıda anlamsız.BaÅŸarımı hazmedilemiyor.BaÅŸarı derken bu kadro ile ilk yarıyı 3.sırada bitirmek gayet güzel.

Karamanın Kayserispor sonrasındaki basın açıklamsında da bu olayın sinyalini vermiÅŸ gibi idi.Ünal Karaman  Kayserispor maçı sonrası “EÄŸer biz baÅŸarı yaÅŸadık da bir noktaya çıkarmışsak, eÄŸer kendi baÅŸarımızın altında bizi ezmeye çalışıyorlarsa o ezmeye çalışanların boÄŸazına takılırım” ifadalerini kullanmıştı. Bu ifadeler Karaman ile yönetim arasında baÄŸların koptuÄŸu belirtisi idi.

Trabzonspor tafartarının tek derdi ÅŸampiyonluk,yönetimin ise keyfi doÄŸrultusunda hareketleri bize bır sezonudaha boÅŸ gecircege benziyor.Ä°kinci yarıya farklı bir Teknik Direktörle girmek Trabzonspor’a fayda vermıyecegi aşıkar.

Bırakında sezonu Ünal Karaman ile tamamlayalım.Belki bir ÅŸampiyonluk yaÅŸarız…

Neden İyi Giden Bir Takımda Teknik Direktör Degişikliği Olur

Neden İyi Giden Bir Takımda Teknik Direktör Degişikliği Olur

Neden bir takım güzel giderken hoca degiÅŸikliÄŸine gider.Bu senaryoyu TFF 2.liÄŸ beyaz gurupda mücadele eden Samsunspor’da yaşıyoruz.Samsunspor Recep Sermet Boyar ile güzel bir serüven yakalamışken hoca degışıklığı neden yapar;

Teknik Direktörün baÅŸarısı kıskanıldığından

Takımın başarısı istenmedığınden

Yönetimin baÅŸarıyı sahiplenmek istedığındendir

Teknik Direktörün baÅŸarısı kıskanıldığından:Güzel giden bir teknik heyetin arkasında yönetim ve taraftar birlikde durması gerek ki takım istenilen hedefe ulaÅŸsın.Samsunspor’da isetnilen skorlar alınmışken bu deÄŸiÅŸikliÄŸe anlam veremiyorum.Aynı hatayı gecen sezon Samsunspor’da gördük bu yılda aynı senaryo tekrarlanıyor.Taner TaÅŸkın’la baÅŸlıyan takım yollarını ayırdı ve istenilen sonuca ulaÅŸamadılar gecen sezon.Taner TaÅŸkın maç ortalama puanı 2 ve üzeri olursa takımı ÅŸampıyon yaparım demiÅŸdi.Takımdan ayrıldığında takımın maç başı puanı ortalaması 2 ve üzeriydi,bırakın sezon sonunda hesabını sorarsınız.Takımı kuran Teknik heyetın görevini sonlandırırsan ve baÅŸak Teknik heyetle anlaşırsan  hatayı kendisinden önceki Teknik heyete keser.

Takımın baÅŸarısı istenmediÄŸinden:Tek cümle ile takımın aynı liÄŸde devam etmesi istendiÄŸindendir.Samsunspor bu liÄŸin üstünde bir takım.

Yönetimin baÅŸarıyı sahiplenmek istedığındendir:Yönetim güzel giden teknik heyetın görevine son vermesi baÅŸarıyı tek başına sahiplenmek istemesinden baÅŸka bir kelime ile açıklanması mümkün deÄŸil.

Bu senaryo gecen sezon Güzel giden Bayburt Ä°ÖÄ°S Bülent Demirkanlı ile yollarını ayırarak gösterdi.Ne olursa olsun baÅŸarılı olan takımda Teknik heyet deÄŸiÅŸikliÄŸine gidilmez.Gelen Teknik heyet futbolcu kadrosunu ben kurmadım der kendini temize çıkarır.Ä°yi bir Teknik Direktörde iyi giden Takımın hocası istıfası  ettırıldıgınde hemen atlamaz sazan gibi.Neyse ki Bayburt Ä°ÖÄ° liÄŸi ÅŸampıyon olarak bitirdi ve bir üst liÄŸe çıktı.

Samsunspor’da ise takım deplasmanda HekimoÄŸlu Trabzon FK’yı 5-0 kazandı.Son 6 maçda 1 beraberlik var,bir Teknik heyetden bu beklenir.Lütfen Samsunspor’un baÅŸarısı için baÅŸarılı Teknik heyetin arkasında duralım.Samsunspor’u bir üst liÄŸde görmek istiyoruz.

Recep Sermet Boyar’a bundan sonraki çalışmalarında baÅŸarılar.

ErtuÄŸrul SaÄŸlama BaÅŸarılar…..

Spor Sakatlığını Önlemek İçin 10 Altın Kural

Spor Sakatlığını Önlemek İçin 10 Altın Kural

Spor sakatlıkları ve yaralanmaları; yürüyüÅŸ olsun, koÅŸu veya boks olsun herhangi bir sporla uÄŸraÅŸan herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Sakatlıga maruz kalmamak için önlemler almak gerekiyor,alacağınız bu önlemler spordan en yüksek oranda performans saÄŸlamanıza da yardımcı olacaktır.

 1 Tıbbı kontrolden geçmek

EÄŸer spor yapmaya yeni baÅŸlıyorsanız ya da önceden alınmış bir saÄŸlık raporunuz yoksa, mutlaka bir hekim kontrolünden geçerek saÄŸlık durumunuzu kontrol ettirin ve spor check up yaptırın. Böylece spor esnasında karşılaÅŸabileceÄŸiniz belki de farkında olmadığınız saÄŸlık problemlerinizi öÄŸrenin ve bireysel antrenörünüzü bilgilendirin. Bu sayede sizi zorlayabilecek egzersizlerden kaçınmış olursunuz.

 2.KiÅŸiye özel egzersiz proÄŸramı yapmak

Vücudunuzun eksikleri doÄŸrultusunda bireysel antrenörünüz eÅŸliÄŸinde fiziksel yapınıza en uygun egzersiz programını takip edin. Vücudunuzun hangi sporu yapmaya elveriÅŸli olduÄŸunu öÄŸrenin. Bu sayede yapamayacağınız egzersizlerle vücudunuzun gereksiz yere zorlanmasını önleyebilir, size uygun egzersizlerle fiziksel kapasitenizi arttırarak spor sakatlıkları ve yaralanmalarını en aza indirebilirsiniz.

3.Isınma ve Soğuma

Egzersiz öncesi ve sonrası yeterli ısınma ve soÄŸumayı mutlaka yapın. Bu sayede vücudunuzu fiziksel olarak egzersiz yapmaya hazırlarken, yüklenmelere baÄŸlı geliÅŸebilecek olası yaralanmaları da engelleyebilirsiniz. Yapılan çalışmalar egzersiz öncesi ve sonrası yapılan ısınma ve soÄŸuma egzersizlerinin kas iskelet sistemi yaralanmaları üzerine koruyucu etki oluÅŸturduÄŸunu göstermiÅŸtir.

 4.Egzersiz Esnasında Vucudunuzu Dinleyin

Egzersiz yaparken vücudunuzdaki deÄŸiÅŸikliklere kulak verin. Unutmayın ki kalp atım hızı (nabız), dehidrasyon (susuzluk), nefes darlığı, göÄŸüs aÄŸrısı gibi bulgular sizin egzersiz esnasında ne kadar zorlandığınızı, neye ihtiyaç duyduÄŸunuz ve egzersiz programınızın kalitesini belirleyen ana parametrelerdir. Bu sayede kendinizi olası risklerden veya egzersiz sonrası oluÅŸabilecek fazla kas aÄŸrılarından koruyabilirsiniz.

5.Egzersiz ProÄŸmanınızı Düzenli Uygulayın 

Egzersizin etkilerinin açığa çıkması için belli periyotlarla ve düzenli uygulanmalıdır. Egzersiz programınızı düzenli periyotlarla ve kontrollü artışlarla uygulayın. Egzersiz programını düzensiz uygulamak veya çalışma sırasında sürekli hareket deÄŸiÅŸtirmek veya egzersiz veriminizi ve geliÅŸmenizi engelleyen faktörlerdir. Yaralanmaları önlemek için mevcut programınızı düzenli takip etmeli, egzersizlerinizin ÅŸiddetini bireysel antrenörünüze danışarak belli aralıklarla arttırmalısınız.

6.Egzersiz Biyomekanigini Ögrenin 

 Egzersizleri doÄŸru biyomekanik ile yapmak yaralanmaların azalması açısından çok önemlidir. Çünkü bu sayede egzersiz esnasında eklemlerinize daha az yük binerken, çalıştırmanız gereken bölgenizi daha verimli çalıştırabilirsiniz. Egzersizlerin doÄŸru yapılış tekniÄŸini öÄŸrenmek için fizyoterapistinize veya bireysel antrenörünüze danışın.

 7.Spor Sakatlıklara Ve Yaralanmalara Karşı Konsantre Olun

Çalışma esnasında yaralanmaları minimalize etmek için zihinsel konsantrasyon çok önemlidir. Ä°yi bir odaklanma ile hangi kas grubunuzun çalıştığını kontrol etmek sizi dikkat eksikliÄŸine baÄŸlı geliÅŸebilecek yaralanmalardan korur. Daha iyi konsantre olarak çalışmanızın verimini artırır ve daha iyi sonuçlar alırsınız.

8.Egzersiz Sonrası Ä°yi Dinlenin 

EÄŸer uzun süreli ve istasyon tarzı bir çalışma uyguluyorsanız toparlanma (dinlenme) ve egzersiz sürelerine dikkat edin. Egzersiz ve dinlenme periyotlarını iyi belirleyerek vücudunuzda egzersizle meydana gelen mikro travmaların toparlanması için kendinize zaman tanıyın. Bu sayede kas aÄŸrılarınız azalacaktır.

 9.DoÄŸru Beslenin

Spor yaparken yapılan en büyük yanlışların başında iyi beslenmemek ve öÄŸünleri atlamak geliyor. Egzersizinizi saÄŸlıklı bir diyet programı ile destekleyin.  Egzersiz yapmadan 2 saat önce öÄŸününüzü yiyip, egzersize kadar vücudunuzun besinleri sindirmesine izin verin. Egzersiz öncesi kaliteli karbonhidrat tüketmeli, egzersiz sonrası ise protein bakımından zengin besinler tüketerek kas yapılanmasına katkı saÄŸlamalısınız. Spora özel beslenme için diyetisyeninize danışın.

10.DoÄŸru Spor Materyalleri Ä°le Spor Yapın 

Egzersiz yaparken yaralanmaları etkileyen diÄŸer bir faktör ise kullandığınız ekipmanlardır. Spor kıyafetlerinizi terinizi emebilecek ve rahat edebileceÄŸiniz özelliklerde seçin. Spor ekipmanlarınızdan özellikle spor ayakkabınız her adımınızda yer reaksiyon kuvvetini absorbe edeceÄŸi için yapacağınız spora uygun seçilmelidir. Ayak biyomekaniÄŸi ile ilgili probleminiz var ise fizyoterapistinize danışarak uygun bir tabanlık edinmeli ve spor yaparken ayaklarınızı desteklemek için kullanmalısınız. Böylece basış probleminizi azaltarak egzersiz sırasında iki ayağınızın da aynı oranda yüklenmesi saÄŸlanabilir.

Trabzonspor Yönetiminin Yaptığı Ne Şimdi

Trabzonspor Yönetiminin Yaptığı Ne Şimdi

Ak Parti GümüÅŸhane eski milletvekili  Kemalettin Aydın,  Trabzonspor yönetimine sitem  etti. 20 yıllık Trabzonspor üyesi olduÄŸunu ve  bir telefon mesajı  ile üyelikten çıkarıldığını ifade eden Aydın,  “Canları saÄŸ olsun, bizimde GümüÅŸhanesporumuz  var,  elhamdülillah”  ifadelerine  yer vererek, aidatını yatırmadığı için Trabzonspor yönetimi tarafından alınan kararı ile üyelikten  çıkarılması ile ilgili kulüpten gönderilen mesajı  takipçileri ile paylaÅŸtı.

Bu mesajın ardından  Trabzonspor  kulübünden  Kemalettin Aydın  aranarak kendisinden özür dilendiÄŸi ve  üyeliÄŸinin devam ettiÄŸi kendisine bildirildi.

Trabzonspor’a  üye olup aidat yatırmamış olanlar, seçme ve seçilme  yani  bir makama talip olma veya bir yönetimi seçmek için oy kullanma hakkına da sahip deÄŸiller.Peki bu üyeleri çıkarmanın kime ne faydası olaçak? Ben istedim ve yaptım mı yani….

Trabzonspor üyelerinin üyelikten çıkarılmasının kime ne faydası var…..

Trabzonspor yönetimindekiler ÅŸimdiyekadar bütün aidatlarını ödemiÅŸlermi…

Trabzonspor yönetimine seçildiniz diye her istedığınızı keyfinizce yapıcakmısınız….

Trabzonspor üyelerinden aidatlarını yatırmayanlar seçme ve seçilme hakkı yok,makam derdi yok,nedir bu korkunuz veya telaşınız….

Trabzonspor yönetimine gelenler lütfen taraftar olduÄŸunu unutmasın ve bir taraftar gibi davsansınlar…