Rize’de Sahte Para Operasyonu
14/11/2018
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Rize’de Sahte Para Operasyonu

Rize’de internet üzerinden cep telefonunu satan vatandaÅŸları sahte para ile dolandıran ÅŸahıslar Rize Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü tarafından yapılan çalışma sonucunda yakalandı.

Edinilen  bilgiye göre, internet üzerinden telefonunu satmak isteyen Ä°.Åž. ve F.G. isimli ÅŸahıslar kendilerine ulaÅŸan D.E.’ye telefonlarını satarak karşılığında 4600 TL aldı. Daha sonra paraların sahte olduÄŸunu anlayan ÅŸahıslar paraları da yanlarına alarak Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸüne baÅŸvurarak dolandırıldıklarını ifade ederek suç duyurusunda bulundu.

Polis ekiplerinin yapmış oldukları çalışmalar sonucunda kimliÄŸi belirlenen sahte paraları veren D.E.’nin evinde yapılan aramada sahte olduÄŸu deÄŸerlendirilen toplamda 26.100 TL, 2 adet cep telefonu ve 27 adet 9 mm çapında fiÅŸek ele geçirildi.

D.E.’nin ifadesinde tek başına olmadığını ve R.A., E.M.B. ile iÅŸbirliÄŸi yaptığını söylemesi üzerine ekipler tarafından R.A. ile E.M.B. kısa sürede yakalandı. D.E., Emniyet MüdürlüÄŸündeki iÅŸlemlerin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. R.A. ile E.M.B. ise adli kontrol ÅŸartı ile serbest bırakıldı.