REGAÄ°B KANDÄ°LÄ°MÄ°Z MUBAREK OLSUN
26/02/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

REGAÄ°B KANDÄ°LÄ°MÄ°Z MUBAREK OLSUN

Regaip Kandili anlam ve önemi merak edenler için derledik. Regaib; rahmeti, bereketi ve maÄŸfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiÄŸinin habercisidir. Recep ayının da ilk cuma geces. Allah’ın maÄŸfiretinin, engin lütuf ve kereminin üzerimize saÄŸanak saÄŸanak yaÄŸdığı bir raÄŸbet gecesi.

Ä°stek, arzu ve beÄŸenmedir raÄŸbet.Ä°nsan raÄŸbet ettiÄŸi deÄŸerlere göre raÄŸbet görür. Regaib Kandili ise her türlü arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı, raÄŸbetlerimizi iyiye, doÄŸruya, güzele, faydalı olana, hakka ve hakikate; regaibimizi Rabbimize yöneltme, bütün iÅŸlerimizi O’nun rızasına uygun hâle getirme çabasıdır.

REGAÄ°P KANDÄ°LÄ°’NDE YAPILAN Ä°BADETLER

1) Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve baÄŸlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

2) Peygamber Efendimiz (sas)'e salât ü selâmlar getirilmeli; O'nun ÅŸefaatini ümit edip, ümmetinden olma ÅŸuuru tazelenmeli.

3) Kaza, nafile namazlar kılınmalı.

4) Günahlara tevbe ve istiÄŸfar edilmeli.

5) Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

6) Mü'minlerle helalleÅŸilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

7) Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

8) KiÅŸi kendine ve diÄŸer Mü'min kardeÅŸlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.

9) Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaÅŸlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, ÅŸefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

10) Hayattaki manevî büyüklerimizin, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diÄŸer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, faks yahut e–mail çekerek tebrik edilmeli; duaları istenmeli.

11) Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduÄŸunca oruç tutulmalı