VALÄ° Ä°SMAÄ°L USTAOÄžLU, OKUL MÃœDÃœRLERÄ°NE TAVSÄ°YELERDE BULUNDU
09/11/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

VALÄ° Ä°SMAÄ°L USTAOÄžLU, OKUL MÃœDÃœRLERÄ°NE TAVSÄ°YELERDE BULUNDU

Vali Ä°smail UstaoÄŸlu, 2019-2020 eÄŸitim öÄŸretim yılını deÄŸerlendirmek, çeÅŸitli tavsiyelerde bulunmak ve talimatlarını bildirmek üzere, Trabzon’da görevli tüm okul müdürleriyle bir araya geldi.

Akçaabat Samet Uslu Ä°mam Hatip Ortaokulu’ndaki toplantıda hitap ettiÄŸi okul müdürlerine, eÄŸitim öÄŸretimde dikkat edilecek hususları anlatan Vali UstaoÄŸlu, “EÄŸitimciler olarak sizler önemli bir görev ifa etmektesiniz. Bugün ilimizde toplamda 150 binin üzerinde öÄŸrencinin eÄŸitim gördüÄŸü okullarımızda sizlerin önemli bir sorumluluÄŸu bulunmaktadır. Her birimiz, geleceÄŸimiz olan yavrularımızı sizlere emanet ediyoruz. Çocuklarımızın donanımlı bir ÅŸekilde yetiÅŸmesinde, memleketine, milletine faydalı olmasında, siz eÄŸitimcilerin ciddi emekleri vardır.” dedi. 

“Tavsiyeleriniz, öÄŸrencilerinizin hayata bakışını deÄŸiÅŸtirebilir”

ÖÄŸrencilik hayatında en fazla iz bırakan anıların; öÄŸretmenler ve müdürlerle yaÅŸanan diyaloglar ve onların öÄŸrencilerle ilgilenme ÅŸeklini içerdiÄŸini aktaran Vali UstaoÄŸlu, “YaÅŸanan olumlu, olumsuz tüm anılar bir ömür boyu hatırlanır. ÖÄŸrencilerimizin okul yaÅŸamlarında karşılaÅŸtıkları olayları, olumlu ÅŸekle getirmeliyiz. Her insanın hayatında bir kırılma anı vardır. Hayata bakışımızı, izleyeceÄŸimiz yolu bize gösteren öÄŸretmenimizin bir tavsiyesi olabilir. O an için aileler farkında olmayabilir. Daha sonraki süreç içerisinde ailelere yönelik tavsiyeler, çocuklarının yeteneklerini keÅŸfetmelerine dair söylemler sayesinde, geleceÄŸin bilim adamları, sanatçıları, siyasetçileri yetiÅŸebilmektedir.” diye konuÅŸtu.

“ÖÄŸretmen-öÄŸrenci-aile iliÅŸkisini iyi kurgulamalısınız”

Okul müdürlerine, öÄŸretmen-öÄŸrenci-aile iliÅŸkisini iyi ÅŸekilde kurgulamaları ve bu iliÅŸkiyi en aktif hale getirmeleri talimatını veren Vali UstaoÄŸlu, “Bir çocuÄŸun hayatını kurtarmak, bir çocuÄŸun geleciÄŸine dokunmak, hem inancımız hem de üstlenmiÅŸ olduÄŸumuz sorumluluk gereÄŸi önemli bir esastır. Okullarımızda rutin öÄŸretmenliÄŸin ve idareciliÄŸin ötesinde, öÄŸretmen-öÄŸrenci-aile iliÅŸkisini iyi kurgulamalısınız. Aile ziyaretlerinde bulunmalı, sevginizi, muhabbetinizi ve çocuklarının baÅŸarılarını kendileriyle paylaÅŸmalısınız. ÖÄŸrencilerinizin, aile içi ÅŸiddete maruz kalıp kalmadığını, ailesinden birini kaybetmiÅŸ olabileceÄŸini, aile içinde bir takım ekonomik sıkıntıların olup olmadığını, ders çalışma ortamlarının nasıl olduÄŸunu bilmemek gibi bir durum söz konusu olmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

KonuÅŸmasının devamında, ülkemizin sosyal devlet anlamında birçok reformu yerine getirdiÄŸini anımsatan Vali UstaoÄŸlu, ÅŸunları söyledi:

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, önemli bütçesiyle, farklı dallarda sunduÄŸu hizmetlerle, kimsesizlerin kimsesi olma noktasında önemli bir kurum haline gelmiÅŸtir. Bunun yanında Milli EÄŸitim Bakanlığımızla ortaklaÅŸa yapılan projeler, diÄŸer bakanlıklarımızla ve Avrupa BirliÄŸi projeleri adı altında iÅŸ birlikleriyle, öÄŸrencilerimizin donanımlı ÅŸekilde yetiÅŸmesi saÄŸlanmaktadır.”

“Ä°limiz, eÄŸitimde baÅŸarılı ve altyapısı noktasında gayet iyi durumda”

Son dönemde Trabzonlu öÄŸrencilerin elde ettiÄŸi baÅŸarılara özel bir parantez açan, kentin derslik, öÄŸretmen ve taşımalı eÄŸitim durumuna da deÄŸinen Vali UstaoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

“Teknofest’te elde edilen büyük baÅŸarıda, liseye geçiÅŸ sınavındaki baÅŸarılarda öÄŸrencilerimizin yanı sıra, öÄŸretmenlerimizin ve ailelerimizin de çalışmaları ve gayretleri bulunmaktadır. Farkındayız ve müteÅŸekkiriz. Ä°limiz, eÄŸitim altyapısı noktasında gayet iyi durumdadır. Bir okulumuzun dışında ikili eÄŸitim gören hiçbir okulumuz bulunmamaktadır. Bu da bizim güçlü bir yanımızın olduÄŸunu göstermektedir. Çocuklarımızın sınıfları tıka basa doldurduÄŸu o dönemler geride kaldı. ÖÄŸretmen ihtiyacı noktasında bir sıkıntımız söz konusu deÄŸildir. Taşımalı sistemde sorumluluÄŸumuz ve mesuliyetimizin fazla olduÄŸunu ifade etmek istiyorum. Anne babalarının, evlerinde gözbebeÄŸi gibi baktıkları çocuklarımızın saÄŸlıklı ÅŸekilde okula ulaşımlarında her türlü tedbiri alıyoruz. Okullarda bu iÅŸin titiz ÅŸekilde takip edilmesi gerekmektedir. ÖÄŸrencilerimizin okullarında yedikleri yemeklerinin denetimi noktasında da dikkatli olmalısınız. Zaman zaman onlarla aynı sofrayı paylaÅŸarak bu titizliÄŸi gösterebilirsiniz. Bağımlılıkla mücadele ile alakalı iki ayda bir toplantılar yapmaktayız. Okullarımızda bu anlamda özel güvenlik tedbirleri de alınmaktadır.”

“ÖÄŸrencilerinizle diyaloglarınızda çok dikkatli olun”

KonuÅŸmasının sonunda, çocukların rol modelinin öÄŸretmenleri olduÄŸunu önemle hatırlatan Vali Ä°smail UstaoÄŸlu, “Her türlü hareket ve davranış, onların hayatlarında önemli izler bırakacaktır. Bunun için siz öÄŸretmenlerin ve yöneticilerin, öÄŸrencilerimizle olan diyaloglarınızda çok dikkatli olmanızı önemle rica ediyorum.” dedi.

Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü Okul Müdürleri Toplantısı, Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Hızır AktaÅŸ baÅŸkanlığındaki istiÅŸarelerle devam etti.