Belediye Başkanı Sokağa Çıkma Kısıtlamasında Alkollü Piknik Düzenledi
02/01/2021
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Belediye Başkanı Sokağa Çıkma Kısıtlamasında Alkollü Piknik Düzenledi

Rize'nin Fındıklı ilçesinde Belediye BaÅŸkanı Ercüment Åžahin ÇervatoÄŸlu ile 3 encümen üyesiyle ilçe baÅŸkan yardımcısının da aralarında yer aldığı 17 kiÅŸi piknik düzenledi. SokaÄŸa çıkma kısıtlamasından muaf olan ÇervatoÄŸlu'na 282. maddeden ceza yazıldı.

Rize'nin Fındıklı ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini ihlal ederek yılbaşı gecesi belediyeye ait yayla evinde piknik düzenledikleri belirlenen 16 kiÅŸiye 50 bin 400 lira ceza kesildi. SokaÄŸa çıkma kısıtlamasından muaf olan Fındıklı Belediye BaÅŸkanı Ercüment Åžahin ÇervatoÄŸlu'na 282. maddeden 3 bin 150 TL ceza yazıldığı öÄŸrenildi.  Jandarmanın kimlik kontrolleri sırasında Belediye BaÅŸkanı ÇervatoÄŸlu, çekim yapılmasını istemezken, belediyeye ait olan tesise keÅŸif yapmaya geldiÄŸini söyledi.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı deÄŸerlendiren Ä°l Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçeye baÄŸlı Gürcüdüzü Yaylası'nda Fındıklı Belediyesine ait daÄŸ evinin balkon bölümünde, Kovid-19 tedbirleri kapsamında sokaÄŸa çıkma kısıtlaması ile maske ve sosyal mesafe kurallarının ihlal edilerek eÄŸlence yapıldığını belirledi.

Ekipler tarafından, sokaÄŸa çıkma kısıtlamasından muaf olan Fındıklı Belediye BaÅŸkanı Ercüment Åžahin ÇervatoÄŸlu dışında bulunan 16 kiÅŸiye 3 bin 150'ÅŸer lira olmak üzere toplam 50 bin 400 lira idari yaptırım cezası uygulandı. BaÅŸkan ÇervatoÄŸlu'na ise Umumî Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesine göre 3 bin 150 TL ceza yazıldığı öÄŸrenildi.

16 kiÅŸi arasında CHP Fındıklı Ä°lçe BaÅŸkan Yardımcısı ve Basın Yayın Halkla Ä°liÅŸkilerden Sorumlu BaÅŸkan Åžakir Erduran ile  CHP Fındıklı Belediyesi Meclis Üyeleri Muhsin Åžentürk, Enes Zeki Öztopal ve Gültekin Zengin ile bir mahalle muhtarının da yer alması dikkat çekti.