Bahçecik Barajında Çalışmalar Devam Ediyor
31/07/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Bahçecik Barajında Çalışmalar Devam Ediyor

Devlet Su Ä°ÅŸleri (DSÄ°) Genel MüdürlüÄŸü GümüÅŸhane iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluÅŸturmaya, vatandaÅŸlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taÅŸkın riskini azaltmaya devam ediyor. GümüÅŸhane ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin geliÅŸmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında GümüÅŸhane ilimizde nasibini aldı.

Bahçecik Barajında Çalışmalar Devam Ediyor

6,45 hm³/yıl kapasiteli arıtma tesisi ile birlikte 60 bin kiÅŸiye memba kalitesinde içme suyu saÄŸlayacak olan GümüÅŸhane Bahçecik Barajında çalışmaların devam ettiÄŸini açıklayan DSÄ° Genel Müdürü Mevlüt Aydın’ DSÄ° Genel MüdürlüÄŸü olarak bölge illerine hayata verecek olan projelerini bir bir hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda GümüÅŸhaneli vatandaÅŸlarımızın hasretle beklediÄŸi, merkeze baÄŸlı Åženkale Deresi üzerinde inÅŸa edilmekte olan GümüÅŸhane Bahçecik Barajında çalışmalar devam ediyor. % 20 fiziki gerçekleÅŸmenin saÄŸlandığı söz konusu baraj tamamlandığında, GümüÅŸhane ilimizin içmesuyu sorunu da ortadan kalkmış olacaktır. ’dedi.

70 Metre YüksekliÄŸinde Devasa Baraj

 

GümüÅŸhane ilimize yıllık 10,95 milyon m³ içme suyu saÄŸlayarak 60 bin kiÅŸiye ilave içmesuyu temin edecek GümüÅŸhane Bahçecik Barajının 6,45 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip olduÄŸunun altını çizen Aydın, ’Baraj inÅŸaatında derivasyon kondüvisi imalatı tamamlanmış olup, konsolidasyon enjeksiyonları 1 475 kotuna kadar yapılmıştır. Enjeksiyon ve drenaj galeri imalatlarına da baÅŸlanılan Bahçecik Barajında, dolusavak deÅŸarz havuzu radyesi ve perdeleri dökülmüÅŸtür. Ayrıca devam eden inÅŸaat çalışmalarında, su alma yapısı ve baraj ölçüm tesislerin bir kısmının da tamamlandığını belirtti.