Kırkağaç’lı Çiftçiler İle Akçaabat lı Çiftçilerden Örnek Dayanışma.
22/09/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Kırkağaç’lı Çiftçiler İle Akçaabat lı Çiftçilerden Örnek Dayanışma.

Trabzon Akçaabat ziraat odası baÅŸkanı Mustafa Hikmet eyüpoÄŸlu ile KırkaÄŸaç Ziraat odası baÅŸkanı Emin Özarı yapmış oldukları görüÅŸmeler neticesinde Türkiye ye örnek olacak bir dayanışma örneÄŸi baÅŸlattı.

Çiftçinin çiftçiden baÅŸka dostu yok diye yola çıkan ikili verdikleri ortak demeç te ÅŸöyle dedi ; ciftcimiz her türlü ürünü en iyi ÅŸekilde ve hiç bir satış ve pazarlama garantisi olmadan nasıl ve kaça satacağını bilemeden yetiÅŸtiriyor. Dünyanın hiç bir yerinde ve hiç bir meslek grubunda ürettiÄŸi ürünün fiyatını alıcı belirlemiyor. Ama çiftçimiz öylemi , binbir zahmetle ve zorlukla yetiÅŸtir sonra kaderini tüccarın iki dudağı arasına bırakır. Daha açık söyleyelim, siz hiç pazara çıktığınızda domates biber aldığınızda pazarci size kaç para alacaksınız diye soran bir pazarci gördünüz mü ışte biz böyleyiz ekiyoruz, biçiyoruz ve sonra da kaç paraya alacaksınız diye eli kolu baÄŸlı böööyle bekliyoruz.

IÅŸte tam bu noktada ziraat odalarımız aracılığı ile ciftcilerimize çok önemli bir mesaj veriyoruz ve diyoruz ki biz kendi ürünümüzü kendimiz satarız. Akcaabat ziraat odası olarak biz KırkaÄŸaç Ziraat odamızdan ciftcilerimizin yetiÅŸtirdiÄŸi zeytinyagi ve zeytinlerden satın alarak Akcaabat halkımıza satıyoruz, KırkaÄŸaç Ziraat odamız da Akcaabat ziraat odamızdan findık alıp KırkaÄŸaç hakkında satıyor. Böylelikle hem halkımız fındığın, zeytinin ve zeytinyağının en iyisini en ucuz fiyata alıp tüketme imkanı buluyor. Türkiye de 720 adet ziraat odamız var her biri birer ton findik alıp pazarlasa , 720 ton fındık satılmış olacak. Aynı ÅŸekilde 720 ton zeytin , 720 ton Zeytinyağı.

Buradan bütün ziraat odalarımıza çaÄŸrı yapıyoruz gelin bize biz sahip çıkalım, gelin ciftcilerimizin ürünlerini odalarımızda biz satalım. Az demeyelim, olmaz demeyelim bu mücadeleyi hep birlikte verelim , birlikten kuvvet doÄŸar. Hem biz vazifemizi yapalım , hem ciftcimizin yüzü gülsün hem de halkımız her ÅŸeyin en iyisini, en güvenilirini, en saÄŸlıklısını en ucuz fiyata tüketme imkanı bulsun.