ORDU’DA YASON KİLİSESİNİN PAPAZ EVİ YENİDEN İNŞA EDİLİYOR
09/10/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

ORDU’DA YASON KİLİSESİNİN PAPAZ EVİ YENİDEN İNŞA EDİLİYOR

Osdu’da Yason Kilisesinin papaz evi yeniden inÅŸa ediliyor

 Ordu'nun PerÅŸembe ilçesinde bulunan Yason Burnu'ndaki tarihi kilisenin yanında bulunan ve geçmiÅŸte papaz evi olarak kullanılan yapı restore ediliyor.

Ordu BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından yapılacak çalışmayla 1. derece arkeolojik, 2.derece doÄŸal sit alanı olarak bilinen ve Karadeniz sahil yolu boyunca üzerinde kilise bulunan tek yarımada olma özelliÄŸini barındıran Yason Burnu'nun cazibesi artırılacak.

1869 yılında inÅŸa edilen ve mübadele yıllarında burada yaÅŸayan Rumların göç etmesiyle kaderine terk edilen kilise, 2004 yılında koruma altına alınarak restore edilmiÅŸ ve turizme açılmıştı. Yabancı turistler özellikle de Hristiyanlar için görülmesi gereken önemli bir mabet olan Yason Kilisesi'nin yanında bulunan ve papaz evi olarak kullandığı bilinen yapı BüyükÅŸehir ekiplerince restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Çalışmalarına devam eden BüyükÅŸehir Belediyesi, Yason Kilisesi MüÅŸtemilatı ve Çevre Duvarları Restorasyonu yapım iÅŸi kapsamında harabe halde bulunan müÅŸtemilatın duvarlarını tamamen yıkarak yapının temelini meydana çıkardı. Mevcut temel üzerine aslına uygun yeni duvar örme iÅŸlemine devam eden ekipler, yapıyı aslına uygun olarak geleceÄŸe taşıyacak.