Araklı’nın Bahçeçik Mahallesini Tanıyalım
24/02/2020
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Araklı’nın Bahçeçik Mahallesini Tanıyalım

Bahçecik, Trabzon ilinin Araklı ilçesine baÄŸlı bir mahalledir. 

Bahçecik, Trabzon ilinin Araklı ilçesine baÄŸlı bir mahalledir. Nüfusu resmi kayıtlarda 250 dir. 

Mahallemiz sakinleri tarafından yazları turizm amaçlı kullanılmakta olup yaz ayları nüfusu 1200 geçmektedir. Mahalle  Merkez Bahçecik,Cörmeler, Pelitli olmak üzere üç Kısıma ayrılmaktadır. Ayrıca Karadenizde  yaylacılık faaliyetleri bulunmasından dolayı mahallemizde Babun yayla, Of din kaya  ve KoÅŸacık adı altında  üç yayla bulunmaktadır.

Mahallemizin rakımı 1600 m dir. Kış ÅŸartlarının ağır geçmesinden dolayı ve eÄŸitim sisteminin taşımalı sisteme baÅŸlamasıyla kışın mahallemizde yedi haneye kadar boÅŸalma yaÅŸanmıştır.  

 Cörmeler

Trabzon a 90 km, Araklı ya 55 km dir.  Son zamanlarda yayla turizminin canlanmasıyla her gecen yıl kalabalıklaÅŸmaya baÅŸlamış olup yapılaÅŸma hızlanmıştır.  Rakımı yüksek havası ve suyu temiz, doÄŸal maden suyu bulunan güzelliÄŸine ender rastlanan bir yerdir.

Pelitli                      

Pelitli yazları serin ve sakın olmasıyla birlikde 3-5 hanenın yaÅŸadığı yerleÅŸkedir.Bölge halkı hayvancılıkla uÄŸraşır. Küçük baÅŸ hayvancılık koyun keçi  1500 ün üzerinde olmak üzere devam etmektedir. 

KOÅžACIK YAYLASI  

KoÅŸacık yaylamızda  DeÄŸirmencik ( anas) ve Birlik köy sakinleri yazın beÅŸ ay kalmak üzere burada konaklarlar. Tüm hizmetleri mahallemiz tarafından karşılanmaktadır.  

Buradaki maksat yazın Trabzon’un sahil kesimlerinde hayvanların otlaklarının olmayışı ve bölgemizde aşırı nem oluÅŸu  insanların ve hayvanlarının yüksek kesimlere çıkmasını  saÄŸlıklı ve rahat bir ortam da yaÅŸam sürdüre bilmelerini amaçlamaktadır.  

DaÄŸlarda havaların serin ve soÄŸuk olması, otlak alanlarının geniÅŸ olması,  eÅŸsiz çiçek çeÅŸidinin  bulunmasından dolayı , yapılan yaÄŸ ve peynirlerin daha saÄŸlıklı olması sebebiyle bu bölgelerde konaklama ihtiyaçları duyulmuÅŸtur.   

OFDÄ°N KAYA YAYLASI ,

Bahçeçik mahallesinin güzide yerlerinden olan Ofdin Kaya Yaylası DaÄŸların zirvesinde olmasıyla kuÅŸ bakışıyla izler Bahçeçik mahallesini ve dere yataklarını.Bu bölgede  Akyıldız ve Akgün ailerei yaÅŸar,bölge iklim ÅŸartları ile hayvancılığa uygun bölge.  

 

Cörmeler  ile Pelitli deresi arasında kalan maÄŸara boÄŸazı,kalyonu ile  burasıdır görülmesi gereken yerleden biryerdir. DoÄŸal güzelliÄŸi hiç bozulmamış el deÄŸmemiÅŸ yerdir. 

Bu bölgede elle alabalık tutma zevkini yaÅŸayabilirsiniz. Aynı zamanda piknik alanları bulunmaktadır. 

   

Dağlarda mantar (guguvak) toplayıp yiyebilirsiniz.