Gümüşhane'nin Boğalı Köyü Karantinaya Alındı
04/08/2020
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Gümüşhane'nin Boğalı Köyü Karantinaya Alındı

GümüÅŸhane’nin merkeze baÄŸlı en uzak köylerinden birisi olan BoÄŸalı köyüne Trabzon’dan bayramlaÅŸmaya gelen 3 kiÅŸinin Covid-19 testi pozitif çıkınca köy karantinaya alındı.

Ä°l merkezine 84 kilometre uzaklıktaki köye Kurban Bayramı için Trabzon’dan gelen 3 kiÅŸinin geri dönüÅŸlerinde yaptırdıkları testlerin pozitif çıkmasının ardından köyde yapılan filyasyon çalışmalarında bu 3 kiÅŸiyle temaslı kiÅŸiler tespit edildi.

Kamu saÄŸlığının korunması ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla Vali Kamuran TaÅŸbilek baÅŸkanlığında olaÄŸanüstü toplanan Ä°l Umumi Hıfzıssıhha Kurulu BoÄŸalı köyünde bugünden itibaren yeni bir deÄŸerlendirme yapılıncaya kadar karantina tedbiri uygulanmasına karar verdi.

Konuyla ilgili GümüÅŸhane ValiliÄŸinden yapılan açıklamada “Ä°limiz merkez Ä°lçe BoÄŸalı Köyü'nde yaÅŸayan bazı vatandaÅŸlarımız arasında Korona virüs (Covid 19) testi pozitif çıkmıştır. Filyasyon çalışmaları neticesinde kamu saÄŸlığının korunması ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla söz konusu köyde bugünden itibaren karantina tedbiri uygulanacaktır” denildi.

Köy giriÅŸ ve çıkışa kapatılırken karantina tedbirlerinin en az 14 gün süreceÄŸi öÄŸrenildi.