Şehit Uzman Çavuş gözyaşlarıyla topraga verildi
31/08/2021
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Şehit Uzman Çavuş gözyaşlarıyla topraga verildi

IRAK'ın kuzeyinde düzenlenen Pençe Kaplan operasyon bölgesinde 10 AÄŸustos günü, PKK'lı teröristlerin roketli saldırısında yaralanıp, tedavi gördüÄŸü hastanede 20 gün sonra ÅŸehit olan Piyade Uzman ÇavuÅŸ Ä°smail Åžebelek'in (26) cenazesi, memleketi Trabzon'un Arsin ilçesinde topraÄŸa verildi.

Ankara'da önceki akÅŸam tedavi gördüÄŸü Gülhane EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'nde (GATA) ÅŸehit olan Uzman ÇavuÅŸ Åžebelek için bugün memleketi Arsin ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Ulu Cami'deki törene UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Adil KaraismailoÄŸlu, Ticaret Bakanı Mehmet MuÅŸ, Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Salih Cora, Muhammet Balta, Adnan Günnar, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Ä°YÄ° Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Murat ZorluoÄŸlu, Ä°l Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Orhan Sırma, polisler, askerler ve çok sayıda kiÅŸi katıldı.

Åžehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tekbirlerle, omuzlarda cami avlusuna taşınırken, ailesi ve cenazeye katılanlar gözyaşı döktü. Cenazede ÅŸehidin babası Ali Åžebelek ile kardeÅŸleri Nurettin, Bahattin ve Kemalettin Åžebelek taziyeleri kabul etti. Åžehidin annesi Yeter Åžebelek ile kız kardeÅŸleri kadın askerler tarafından sakinleÅŸtirildi. Bekar ve 6 kardeÅŸten biri olan ÅŸehit Ä°smail Åžebelek, kılınan cenaze namazının ardından Fındıklı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında topraÄŸa verildi.

Åžehit Uzman ÇavuÅŸ Ä°smail Åžebelek'in, 2 yıl önce göreve baÅŸladığı bildirildi.